Declareren voor NUVO-leden

Declaratiesysteem zorgverzekeringen via Infomedics (voorheen Famed), speciaal voor NUVO-leden

Als opticien is service aan uw klant een belangrijk onderdeel van de totale dienstverlening. De NUVO werkt daarom samen met Infomedics voor de declaratie van zorgvergoeding. Infomedics zorgt ervoor dat u geen omkijken meer heeft naar het declaratie- en facturatieproces!

Infomedics zal voor u en voor veel van uw klanten geen onbekende partij zijn. Het bedrijf, voorheen Famed, is sinds 1988 financieel dienstverlener in de zorgsector en heeft haar sporen verdiend met declaratieoplossingen voor diverse soorten zorgverleners.

Infomedics biedt twee declaratieoplossingen, waarbij u in beide gevallen volledig ontzorgd wordt, immers het debiteurenrisico ligt bij Infomedics.

  • Optie 1 is simpelweg pinnen in de winkel (contant/pin), u declareert alleen het verzekerde deel via Infomedics en het geld staat binnen twee weken op uw rekening, het overige bedrag wordt door de klant aan u betaald in de winkel.
  • Optie 2 is voor u gelijk, maar biedt uw klant nét die extra service: uw klant loopt de optiek uit mét nieuwe bril, maar zonder af te rekenen en kan dit doen op een moment dat het hem financieel wat beter uitkomt. Betaling gebeurt achteraf (op rekening) en het gehele inningstraject verloopt via Infomedics. U bent verlost van zorgen, rompslomp en risico en krijgt ook bij deze vorm de gehele declaratie binnen twee weken gestort. Uw klant mag de rekening binnen 30 dagen betalen, daarnaast kan er kosteloos 28 dagen uitstel van betaling worden aangevraagd, een betalingsregeling worden ingesteld, of krediet worden aangevraagd voor de nieuwe bril of contactlenzen te betalen via Infomedics Betaalplan.

Omdat het gemak van declareren hem voornamelijk zit in de samenwerking tussen systemen heeft het Infomedics-systeem koppelingen met Apollo CS, Optifile, EyeStore, OS-optiek, Optiek Totaal, WinIPRO en Velo. Voor deze softwarepakketten is er een automatische koppeling gemaakt met het systeem. Als in het optieksysteem van de opticien zowel de klant als het product dat hij/zij wil kopen zijn opgevoerd kan de declaratie automatisch via 1 klik worden aangeboden bij Infomedics. Er wordt een geautomatiseerd bericht gestuurd naar het CRoV (Controle Recht op Vergoeding) systeem van Infomedics. Vervolgens worden alle gegevens automatisch ingevuld in het systeem en krijgt u als opticien in het laatste scherm de keuze om alleen het verzekerde deel of het gehele declaratiebedrag over te dragen aan Infomedics. Daarnaast is het ook mogelijk om te controleren hoe en waar iemand verzekerd is en wat de vergoeding is uit de aanvullende verzekering.

Declareren voor NUVO-leden
Door uw lidmaatschap bij de NUVO krijgt u (een combinatie van) beide declaratie-oplossingen ook nog eens voor een zeer voordelig tarief*!

*Voor het geldende door de NUVO overeengekomen tarief met Infomedics.

HOME

Contactformulier Infomedics

Ik ben geïnteresseerd in de declaratieoplossing van Infomedics/NUVO voor optiekbedrijven en wil daarover graag meer informatie.