NUVO Keurmerk

De NUVO wil aan de consument duidelijk maken waarom het goed is om bij een NUVO-lid te kopen. Daarom is er sinds 2012 het NUVO-Keurmerk. 

Bij een NUVO-lid heeft de consument drie zekerheden: gediplomeerde opticiens, veilig aanbetalen en onafhankelijke geschillenafhandeling. Deze drie zekerheden staan centraal in de campagne ‘Kijk goed!’.

Campagne
In 2012 werd het nieuwe keurmerk voor het eerst aan de leden getoond. Naast dit keurmerk is er een uitgebreid promotiepakket ontwikkeld, bestaande uit onder andere posters, certificaten, een filmpje, websites enzovoort. De campagne heeft de titel ‘Kijk goed!’ waarmee de consument erop gewezen wordt dat hij goed moet kijken waar hij zijn bril of contactlenzen koopt. Een terugkerend element in de campagne zijn de drie streepjes, ook wel gezien als drie wimperharen. Deze verwijzen naar de drie zekerheden die een consument heeft als hij bij een NUVO-lid koopt: gediplomeerd personeel, veilig aanbetalen en onafhankelijke geschillenafhandeling. Deze drie zekerheden staan centraal in de communicatie richting de consument.

Waar bestaat de campagne uit?

NUVO Keurmerk logo
Het logo kunt u zelf gebruik op uw website, briefpapier en andere communicatiemiddelen richting de consument. In het logo zit ook het jaartal opgenomen waarvoor u aan de lidmaatschapseis voldoet. Wilt u niet elk jaar uw briefpapier hierop aanpassen, dan kunt u ook gebruikmaken van handige stickers met het NUVO Keurmerk logo die u op uw briefpapier kunt plakken.

NUVO Keurmerk sticker en bord
Voor op uw winkeldeur of –ruit, om aan de consument duidelijk te maken dat ze bij u aan het goede adres zijn.

Keurmerk website
Op de algemene website over het NUVO Keurmerk (klik hier) kunnen consumenten ontdekken wat het voordeel is van kopen bij een NUVO erkend optiekbedrijf. Hier kunt u vanaf uw eigen website naartoe linken.

Posters
Een opvallende poster voor in uw winkel of stoepbord.

Certificaat
Een certificaat waarmee u kunt laten zien dat u NUVO erkend bent.

Downloaden
Via deze link heeft u toegang tot diverse digitale keurmerkuitingen. U vindt er onder meer diverse logo’s.