NUVO Keurmerk

NUVO Keurmerk
De NUVO wil aan de consument duidelijk maken waarom het goed is om bij een NUVO-lid te kopen. Daarom is er sinds 2012 het NUVO-Keurmerk. In 2022 lanceerde wij een volledig nieuwe campagne!

Het begon met een campagne…
In 2012 werd het nieuwe keurmerk voor het eerst aan de leden getoond. Naast dit keurmerk werd een uitgebreid promotiepakket ontwikkeld, bestaande uit onder andere posters, certificaten, een filmpje, websites enzovoort. De campagne had de titel ‘Kijk goed!’ waarmee de consument erop gewezen wordt dat hij goed moet kijken waar hij zijn bril of contactlenzen koopt. Een terugkerend element in de campagne waren de drie streepjes, ook wel gezien als drie wimperharen. Deze verwijzen naar de drie zekerheden die een consument heeft als hij bij een NUVO-lid koopt: gediplomeerd personeel, veilig aanbetalen en onafhankelijke geschillenafhandeling. Deze drie zekerheden zijn de hoofdboodschap in de communicatie richting de consument.

In 2022 hebben wij een gave nieuwe campagne opgezet. Klik hier.

Restyling 2020
Het oorspronkelijke ontwerp van de Keurmerk-sticker refereerde aan de toenmalige campagne ‘Kijk goed’. Sinds 2020 staat het jaartal prominenter op de sticker, die bovendien elk jaar nieuwe kleuren krijgt. Het woord ‘Keurmerk’ is vervangen door ‘Gediplomeerd’. Voor de consument een duidelijker boodschap: ‘een diploma is niet overal vanzelfsprekend!’ Met deze verandering is een wens vervuld die leden hebben geuit in het NUVO Klanttevredenheidsonderzoek.

NUVO Keurmerk logo
Het logo kunnen NUVO-leden zelf gebruiken op hun eigen website, briefpapier en andere communicatiemiddelen richting de consument. In het logo zit ook het jaartal opgenomen waarvoor je aan de lidmaatschapseis voldoet. Je kunt het logo hier downloaden (alleen bestemd voor ingelogde NUVO-leden).

NUVO Keurmerk sticker en bord
Voor op je winkeldeur of –ruit, om aan de consument duidelijk te maken dat ze bij jou aan het goede adres zijn. Deze sticker krijg je elk jaar opgestuurd, mits je winkel aan de Keurmerk-eisen voldoet.

Consumenten
Op deze webpagina over het NUVO Keurmerk (klik hier) kunnen consumenten ontdekken wat het voordeel is van kopen bij een NUVO-erkend optiekbedrijf. Hier kun je vanaf je eigen website naartoe linken. Consumenten kunnen op deze pagina ook de NUVO Ledenzoeker raadplegen.