Let op het NUVO Keurmerk!

 

 

 

 

Toe aan een nieuwe bril of contactlenzen?

Op zoek naar een modieuze zonnebril of wil je beter zien? Ga dan naar een optiekwinkel die aangesloten is bij de NUVO (Nederlandse Unie van Optiekbedrijven). Optiekwinkels aangesloten bij de NUVO hebben het NUVO Keurmerk en bieden drie belangrijke zekerheden die in samenwerking met de Consumentenbond tot stand zijn gekomen:

  1. Gediplomeerde opticiens
    Je vindt in deze winkel gediplomeerde opticiens.
  2. Veilig aanbetalen
    Gaat de opticien waar je je bril besteld hebt onverhoopt failliet en heb je een aanbetaling gedaan van maximaal 25% van het aankoopbedrag, dan krijg je het aanbetaalde bedrag terug.
  3. Onafhankelijke geschilafhandeling
    Heb je klachten en kom je er met de opticien niet uit, dan kun je terecht bij een onafhankelijke geschillencommissie.

Naast deze zekerheden biedt de NUVO aangesloten opticiens voordelen als na- en bijscholing en advies. Kortom: kopen bij een NUVO-opticien is veilig kopen.

NUVO maakt het verschil
De afkorting NUVO staat voor Nederlandse Unie van Optiekbedrijven. De NUVO is de brancheorganisatie in de optiek en vertegenwoordigt een groot deel van alle optiekwinkels in Nederland.
Als consument profiteer je bij een NUVO-optiekwinkel van een aantal aantrekkelijke zekerheden. Is een ondernemer geen NUVO-lid, maar verwijst hij wel naar de Algemene Voorwaarden Optiekbedrijven van de NUVO, dan kun je helaas geen beroep op deze voorwaarden doen. Ook de NUVO-garanties gelden dan niet.

Van wie komt deze informatie?
Deze informatie is afkomstig van de NUVO (de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven). De NUVO is de brancheorganisatie in de optiek en vertegenwoordigt een groot deel van alle optiekwinkels in Nederland. Daarmee is de NUVO dé werkgevers- en ondernemersorganisatie voor en door optiekbedrijven. De organisatie biedt individueel voordeel aan de leden, maar behartigt ook de collectieve belangen.

Waaraan herken ik een gediplomeerd optiekbedrijf?
Je herkent een NUVO erkend optiekbedrijf aan het logo ‘Gediplomeerd – Erkend optiekbedrijf’. Dit logo vind je terug in de winkel en/of op de website van de optiekwinkel. Hier staat altijd het actuele jaar op vermeld.

Ben je op zoek naar een NUVO erkend optiekbedrijf? Raadpleeg dan hier de NUVO ledenzoeker!