Werkenindeoptiek.nl op de BiOND beurs

Op 11 april waren Arie van Vliet en Ton Juffermans namens SIPO aanwezig op het BiOND congres. BiOND, is de vereniging voor begeleiders van jongeren op het voortgezet onderwijs en het mbo. Van leerling-, loopbaan- en studie­loopbaan­begeleiders tot decanen, mentoren en zorg­coördinatoren. Op het congres komen ruim 500 begeleiders/ decanen uit het onderwijs samen voor inspiratie en kennis.

Met veel enthousiasme vertellen zij bezoekers alles over de studierichting optiek met als doel de instroom bij de optiekopleidingen te bevorderen. En met succes! Arie: “We krijgen veel mooie feedback op de campagnes richting decanen die we hebben gevoerd. Als ik vergelijk met vorig jaar dan is het bewustzijn bij decanen over de veelzijdigheid van de optiekopleiding enorm toegenomen.”

SIPO’s aanwezigheid op het congres is één van de vele activiteiten van SIPO (Stichting Instroom Personeel Optiekbedrijven) om de instroom van personeel in de optiek te stimuleren. Wil je meer weten over de SIPO? Ga dan naar www.werkenindeoptiek.nl.