Stageplaatsen

‘Waar haal ik toch goede medewerkers vandaan?’ Optiekers ondervinden het aan den lijve: het wordt steeds lastiger om aan personeel te komen.

De Nederlandse optiekscholen en de NUVO willen graag meedenken met optiekondernemers en ze helpen bij het vervullen van hun personeelsbehoefte. Hoe? Door optiekleerlingen een stageplek te bieden. Het gaat om gemotiveerde jongeren en herintreders die bewust hebben gekozen voor de optiekopleiding en die het werken in een optiekzaak dus snel zullen oppikken. Natuurlijk duurt het nog even voordat ze als gediplomeerd opticien aan de slag kunnen, maar in die tussentijd heeft u wel alle gelegenheid om uzelf te profileren als een aantrekkelijke werkgever. En er gaat toch niets boven vakmensen die u zelf hebt opgekweekt in uw bedrijfscultuur?

Stageplaatsen
Hieronder vindt u een overzicht van beschikbare studenten en hun woonplaats. Deze enthousiaste studenten kunnen wij als branche en optiekopleiding behouden voor ons mooie vak.

Het onderstaande overzicht wordt in overleg met scholen up-to-date gehouden. Meer informatie over stagebegeleiding vindt u hier, voor verdere vragen kunt u contact opnemen met de NUVO Ledenservice via 088 – 0771100.

_________________________________________________

Studenten via Zadkine Optiek college in Rotterdam:
In de regio Rotterdam/Randstad zijn er diverse studenten op zoek naar een stageplaats. Deze studenten zijn per direct beschikbaar.

Het gaat om de volgende functies (BOL, de studenten lopen 2 dagen per week stage):
Verkoopmedewerker Optiek: 15
Allround Medewerker Optiek: 10
Opticien: 17

Goed om te weten:
Er zijn in totaal 42 studenten op zoek, de grootste groep (32) zit in hun eerste leerjaar. Zij zijn op zoek naar een stageplek voor twee dagen in de week en voor hun is het echt de kennismaking met het beroep. Op school leren zij veel theorie, maar ze hebben nog geen praktijkervaring. Op school volgen de studenten wel praktijklessen, maar dat is in deze tijd minder dan we gewend zijn. Het is dus van belang dat er tijd, ruimte en zin is om de student te laten kennismaken met het beroep. Daarnaast is er een groep studenten (10) in het examenjaar en zij hebben wel al wat ervaring in de winkel. Deze groep staat ook te popelen, want als ze geen stageplek hebben lopen ze studievertraging op.

Voor de Beroepsbegeleidende leerweg (BBL) zoeken nog 2 studenten een leerwerkplek om hun opleiding tot opticien goed af te kunnen ronden.

Meer informatie?

Heeft u een stageplek beschikbaar, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Esther van Pijlen, Kerndocent BPV bij Zadkine Optiek college. Studenten solliciteren vervolgens op eigen initiatief.

Email: E.vanPijlen@Zadkine.nl

___________________________________________________

Studenten via Da Vinci 

Op dit moment zoeken twee leerlingen een BBL leerwerkplek. De studenten werken minimaal 21 uur per week in de winkel (meestal 24 tot 32 uur). Beide leerlingen zitten in het eerste jaar van hun opleiding voor opticien. Eén student woont in de omgeving van Hellevoetsluis en één in de omgeving van Dordrecht.

Meer informatie?

Heeft u een leerwerkplek beschikbaar, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Sieuwke Douna van het Da Vinci college. Studenten solliciteren vervolgens op eigen initiatief.

Email: sdouna@davinci.nl

__________________________________________________

Studenten via Summa College in Eindhoven:
Deze studenten lopen op donderdag en vrijdag stage bij een optiekbedrijf. Er zijn optiekstudenten beschikbaar in de omgeving Utrecht en Eindhoven. De studenten lopen een lintstage. Ze starten in het 1e jaar na de herfstvakantie en blijven gedurende de hele opleiding 1 of 2 dagen per week stagelopen. De start is per direct.

  • BOL 4 plekken voor niveau 4, Opticien. (1 x regio Utrecht*, andere regio Eindhoven)

*Regio Utrecht is een student die bijna klaar is en Optometrie gaat doen komend schooljaar. Zijn uren zitten er bijna op maar wil graag extra blijven stagelopen ivm de uitgestelde examens door corona.

  • BOL 2 plekken voor niveau 2, verkoopmedewerker optiek.
  • BBL 1 plek voor niveau 4, Opticien (regio Utrecht)
  • BBL 1 plek voor niveau 2, verkoopmedewerker optiek. (Regio Eindhoven)

Meer informatie?

Heeft u een stageplek beschikbaar, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Ilse Pennings. Zij laat het de student binnen één dag weten. Studenten solliciteren vervolgens op eigen initiatief.

E-mail: iem.pennings@summacollege.nl

_____________________________________________

Studenten via Dutch Health Tech Academy (DHTA) in Utrecht:
De studenten uit de regio Utrecht kunnen bij de DHTA de BBL of de BOL versie van de opleiding voor opticien volgens.
Afhankelijk van de gekozen versie gaan ze één dag per week stage lopen bij een optiekbedrijf (BOL) of werken ze minimaal 20 uur mee in een optiebedrijf en een dag in de week naar school (BBL)

Meer informatie?

Heeft u een stage- of leerwerkplek beschikbaar, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Jolanda Leeuwenburg, BPV consulent BBL  mail: lgo@mboamersfoort.nl
Sharon Nijland, BPV consulent BBL         snnn@mboamersfoort.nl
Ruben van Lent, SLB-er Optiek BOL         rblt@mboamersfoort.nl

Studenten solliciteren vervolgens op eigen initiatief.

_____________________________________________

Studenten via Deltion College in Zwolle:
Deze studenten gaan één dag per week stage lopen bij een optiekbedrijf. Inmiddels hebben alle optiekstudenten een stageplaats!

Meer informatie?

Heeft u een stageplek beschikbaar, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Harry Bijker, BPV-teamdeskundige bij Deltion. Hij laat het de student binnen één dag weten. Studenten solliciteren vervolgens op eigen initiatief.

E-mail: hbijker@deltion.nl