Stageplaatsen

‘Waar haal ik toch goede medewerkers vandaan?’ Optiekers ondervinden het aan den lijve: het wordt steeds lastiger om aan personeel te komen.

De Nederlandse optiekscholen en de NUVO willen graag meedenken met optiekondernemers en ze helpen bij het vervullen van hun personeelsbehoefte. Hoe? Door optiekleerlingen een stageplek te bieden. Het gaat om gemotiveerde jongeren en herintreders die bewust hebben gekozen voor de optiekopleiding en die het werken in een optiekzaak dus snel zullen oppikken. Natuurlijk duurt het nog even voordat ze als gediplomeerd opticien aan de slag kunnen, maar in die tussentijd heeft u wel alle gelegenheid om uzelf te profileren als een aantrekkelijke werkgever. En er gaat toch niets boven vakmensen die u zelf hebt opgekweekt in uw bedrijfscultuur?

Stageplaatsen
Hieronder vindt u een overzicht van beschikbare studenten en hun woonplaats. Deze enthousiaste studenten kunnen wij als branche en optiekopleiding behouden voor ons mooie vak.

Het onderstaande overzicht wordt in overleg met scholen up-to-date gehouden. Meer informatie over stagebegeleiding vindt u hier, voor verdere vragen kunt u contact opnemen met de NUVO Ledenservice via 088 – 0771100.

_________________________________________________

Studenten via Zadkine Optiek college in Rotterdam:
De studenten uit de regio Rotterdam kunnen bij Zadkine terecht voor de BBL of de BOL versie van de opleiding voor opticien.
Afhankelijk van de gekozen versie gaan ze één dag per week stage lopen bij een optiekbedrijf (BOL) of werken ze minimaal 20 uur mee in een optiekbedrijf en een dag in de week naar school (BBL).

Meer informatie?

Heeft u een stageplek beschikbaar, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Esther van Pijlen, Kerndocent BPV bij Zadkine Optiek college. Studenten solliciteren vervolgens op eigen initiatief.

Email: E.vanPijlen@Zadkine.nl

___________________________________________________

Studenten via Da Vinci
Op dit moment is het niet bekend of er nog studenten op zoek zijn naar een BBL leerwerkplek. De studenten werken minimaal 21 uur per week in de winkel (meestal 24 tot 32 uur).

Meer informatie?

Heeft u een leerwerkplek beschikbaar, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Sieuwke Douna van het Da Vinci college. Studenten solliciteren op eigen initiatief.

Email: sdouna@davinci.nl

__________________________________________________

Studenten via Summa College in Eindhoven:
Studenten lopen op donderdag en vrijdag stage bij het optiekbedrijf. Op dit moment is het niet bekend of er studenten op zoek zijn naar een stageplaats.

Meer informatie?

Heeft u een stageplek beschikbaar, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Ilse Pennings. Studenten solliciteren op eigen initiatief.

E-mail: iem.pennings@summacollege.nl

_____________________________________________

Studenten via Dutch Health Tech Academy (DHTA) in Utrecht:
De studenten uit de regio Utrecht kunnen bij de DHTA de BBL of de BOL versie van de opleiding voor opticien volgens.
Afhankelijk van de gekozen versie gaan ze één dag per week stage lopen bij een optiekbedrijf (BOL) of werken ze minimaal 20 uur mee in een optiebedrijf en een dag in de week naar school (BBL)

Meer informatie?

Heeft u een stage- of leerwerkplek beschikbaar, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Marianne van der Leeden, BPV consulent BBL e-mail: mrbt@mboamersfoort.nl 
Nadja Eckhardt-Jonkers,  BPV consulent BBL e-mail: naet@mboamersfoort.nl

Studenten solliciteren op eigen initiatief.

_____________________________________________

Studenten via Deltion College in Zwolle:
Deze studenten gaan één dag per week stage lopen bij een optiekbedrijf. Momenteel hebben alle optiekstudenten een stageplaats.

Meer informatie?

Heeft u een stageplek beschikbaar, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Harry Bijker, BPV-teamdeskundige bij Deltion. Studenten solliciteren op eigen initiatief.

E-mail: hbijker@deltion.nl

_____________________________________________

Studenten via Gilde Opleidingen in Roermond:
Momenteel is het niet bekend of er nog studenten op zoek zijn naar een stageplaats.

Meer informatie?

Heeft u een stageplek beschikbaar, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Robert Wolters. Studenten solliciteren op eigen initiatief.

E-mail: r.wolters@rocgilde.nl

_____________________________________________

Studenten via Regio College in Zaandam:
Momenteel is het niet bekend of er nog studenten op zoek zijn naar een stageplaats.

Meer informatie?

Heeft u een stageplek beschikbaar, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Damaris Bergen. Studenten solliciteren op eigen initiatief.

E-mail: dbergen@regiocollege.nl