Stageplaatsen

‘Waar haal ik in vredesnaam goede medewerkers vandaan?’ Optiekers ondervinden het aan den lijve: het wordt steeds lastiger om aan personeel te komen.

De Nederlandse optiekscholen en de NUVO willen graag meedenken met optiekondernemers en ze helpen bij het vervullen van hun personeelsbehoefte. Hoe? Door optiekleerlingen een stageplek te bieden. Het gaat om gemotiveerde jongeren en herintreders die bewust hebben gekozen voor de optiekopleiding en die het werken in een optiekzaak dus snel zullen oppikken. Natuurlijk duurt het nog even voordat ze als gediplomeerd opticien aan de slag kunnen, maar in die tussentijd heeft u wel alle gelegenheid om uzelf te profileren als een aantrekkelijke werkgever. En er gaat toch niets boven vakmensen die u zelf hebt opgekweekt in uw bedrijfscultuur?

Stageplaatsen
Hieronder vindt u een overzicht van beschikbare studenten en hun woonplaats. Deze enthousiaste studenten kunnen wij als branche en optiekopleiding behouden voor ons mooie vak.

Op dit moment hebben wij overzichten van Deltion College in Zwolle en van Summa College in Eindhoven. Het onderstaande overzicht wordt in overleg met scholen up-to-date gehouden. Meer informatie over stagebegeleiding vindt u hier, voor verdere vragen kunt u contact opnemen met de NUVO Ledenservice via 088 – 0771100.

Studenten via Deltion College in Zwolle:
Deze studenten gaan één dag per week stage lopen bij een optiekbedrijf. Inmiddels hebben alle optiekstudenten een stageplaats!

  • Apeldoorn – reeds vervuld
  • Assen – reeds vervuld
  • De Hoeve (bij Wolvega) – reeds vervuld
  • Eerbeek (bij Zutphen) – reeds vervuld
  • Emst (bij Epe) – reeds vervuld
  • Hoogeveen – reeds vervuld
  • Nijverdal – reeds vervuld
  • Zwolle – reeds vervuld

Meer informatie?

Heeft u een stageplek beschikbaar, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Harry Bijker, BPV-teamdeskundige bij Deltion. Hij laat het de student binnen één dag weten. Studenten solliciteren vervolgens op eigen initiatief.

E-mail: hbijker@deltion.nl

__________________________________________________

Studenten via Summa College in Eindhoven:
Deze studenten lopen op donderdag en vrijdag stage bij een optiekbedrijf. Er zijn optiekstudenten beschikbaar in de omgeving:

  • Tilburg

Een aantal studenten is daarnaast op zoek naar een BBL-stage in de omgeving:

  • Eindhoven

Meer informatie?

Heeft u een stageplek beschikbaar, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Esther Maes. Zij laat het de student binnen één dag weten. Studenten solliciteren vervolgens op eigen initiatief.

E-mail: eem.maes@summacollege.nl