Juridisch advies

Als NUVO-lid kunt u kosteloos terecht bij de afdeling ‘Ledenservice’ van de NUVO voor een antwoord op al uw ondernemersvragen.

Dit is inbegrepen in de contributie en kost u dus niets extra!

Heeft u arbeidsrechtelijke vragen over bijvoorbeeld het aangaan van arbeidsovereenkomsten of juist het ontbinden daarvan, dan kunt u terecht bij de Ledenservice. Maar ook met vragen over bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden, verzuim, huur, zorgverzekeringswet en geschillen bent u hier aan het goede adres.

De afdeling Ledenservice is te bereiken via telefoonnummer 088-077 11 00 of via e-mail: info@nuvo.nl.

Als NUVO-lid kunt u bij de NUVO terecht voor eerstelijns advies over bijvoorbeeld arbeidsrecht of consumentenrecht. Soms is echter ook een juridisch (vervolg)traject noodzakelijk. Daarvoor kunnen NUVO-leden tegen een scherp tarief gebruikmaken van de diensten van de juristen van INretail.

INretail is, net als de NUVO, een brancheorganisatie binnen de detailhandel. De juristen van INretail kunnen ondernemers bijstaan in juridische procedures, zoals een ontslagprocedure. De NUVO heeft afspraken gemaakt met INretail waardoor ook NUVO-leden van deze dienstverlening gebruik kunnen maken tegen een scherp uurtarief van € 130. Zou u een advocaat inschakelen, dan rekent die gemiddeld minimaal het dubbele van dit tarief.

Wanneer u een juridische vraag heeft, kunt u, zoals u gewend bent, contact opnemen met de ledenservice van de NUVO. Onze jurist zal uw vraag in eerste instantie beantwoorden. Blijkt dat naast dit eerstelijns advies aanvullende juridische ondersteuning nodig is, dan brengen wij u in contact met een van de juristen van INretail.