Gebruik beoordelingen

Onderscheid je met klantbeoordelingen in je concurrentieveld

Als ondernemer kun je de kracht van beoordelingen van je klanten inzetten om je lokaal te onderscheiden en je sterker te maken. De samenwerking tussen NUVO Klantenvertellen ondersteunt je hiermee. Hoe werkt dat dan? Hoe krijg je klanten naar je optiek via Google, Facebook en je website?

Nieuwe klanten oriënteren zich op meerdere manieren. Men vraagt aan bekenden, men zoekt online (en ook daar zoekt de klant bevestiging van andere klanten).

Zoekmachines (Google)
Het onlineproces start in 9 van de 10 gevallen op de Google zoekpagina. De opdracht “opticien + plaats” is dan heel gebruikelijk.

De Klantbeoordelingen kun je dan op meerdere manieren laten zien.

  1. Gele sterren in Google; door een stukje code op je website te laten plaatsen door je webbouwer, kunnen er gele sterren in de organische zoekresultaten weergegeven worden. Dit verhoogt het aantal (gratis) kliks op je website.
  2. De beoordelingen van Klantenvertellen (NUVO) worden gekoppeld aan je online profiel van De Telefoongids. Deze kunnen worden weergegeven op het Google Mijn Bedrijf overzicht.Ook je Facebook-beoordelingen worden in de Google-resultaten meegenomen. Hierdoor heb je hier ook weer betere aanwezigheid.

Op je website

Zijn je potentiële klanten via zoekmachines op je site gekomen, dan wil je ze nogmaals bevestigen dat ze echt bij jullie moeten zijn voor goed advies. Ook hier helpen de beoordelingen je bij.

  1. Er bestaat een plug-in die je webbouwer op meerdere plekken op je site kan laten zien; onder- of bovenaan, bij je contactpagina, en zelfs in het bestelproces als je een webshop hebt. Hiermee laat je continu het vertrouwen zien dat je huidige klanten over je geuit hebben.
  2. Maak een eigen beoordelingspagina. Samen met je webbouwer kun je je beoordelingen ook volledig in je eigen stijl weergeven. Dit heeft grote voordelen:

✓ Je laat alle beoordelingen zien, ‘en je houdt je klanten op jouw site
✓ Er komt continu nieuwe informatie op je website en dat is weer goed voor je Google posities
✓ Je houdt alles in eigen stijl, dit geeft rust voor je klanten.

De ruwe data hiervoor is beschikbaar.

Adverteren in Google
Adverteert u ook in Google? En verzamelt u juiste en voldoende beoordelingen? Dan komen de Gele Sterren ook bij je Adwords te staan. Dit leidt tot meer contact.

Op social media
U kunt uw reviews ook benutten op social media. Een omgeving waar klanten zich oriënteren, maar zich zeker ook laten beïnvloeden. Uw Klantenvertellen review-adviseur vertelt u graag wat de mogelijkheden zijn.

Wilt u meer weten of direct starten? Neem contact op met Klantenvertellen: info@klantenvertellen.nl.