Nieuwe eigenaar moederbedrijf Hans Anders

KKR, een grote Amerikaanse investeringsmaatschappij, heeft Nexeye overgenomen. CEO Bart van den Nieuwenhof ziet de wisseling als een kans voor expansie. Nexeye richt zich vooral op groei in Duitsland en Oostenrijk.

Nexeye, de overkoepelende organisatie van Hans Anders, Eyes+more en Direkt Optik, is overgenomen door KKR, na eerder onderdeel te zijn geweest van 3i. Dit is aangekondigd in een recent persbericht.

De verkoop ondersteunt Nexeye’s ambitie om sneller te groeien. Het bedrijf, met 719 winkels in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zweden en 3.500 werknemers, houdt het overnamebedrag geheim.

CEO Bart van den Nieuwenhof prees 3i voor hun partnership. Dit heeft geleid tot een vooraanstaand omnichannel platform, met vernieuwde en nieuwe winkels, en digitale innovaties. “Met KKR gaan we verder op deze groeikoers, gericht op leiderschap in de Europese ‘value-for-money’ optiekmarkt, met nadruk op klantenservice, productkwaliteit en innovatie,” zegt hij.

In maart waren er al hints over een mogelijke overname, waarbij KKR uiteindelijk als koper uit de bus kwam. KKR investeert in diverse sectoren, waaronder technologie en gezondheid. Nexeye, voorheen Hans Anders Retail Groep, veranderde in 2022 van naam om zijn internationale ambities en aanwezigheid buiten de Benelux te benadrukken.

Lees hier het artikel