Cursus bril afpassen

Cursus bril afpassen
Goed afpassen van een bril is een zeer belangrijk onderdeel van het werk in de optiek. Kennis van afpassen is essentieel bij de keuze van een goed montuur en voor het creëren van draagcomfort. Waar een knellende bril zorgt voor een ontevreden klant, laat u met goed afpassen zien waarom de klant het beste bij uw optiekbedrijf kan kopen.

Tijdens deze cursus wordt de theorie van het afpassen in een logische opbouw gedoceerd. De kneepjes van het vak kunt u daarna uitgebreid oefenen op zowel metalen als kunststof monturen. Een cursusdag om niet stil te zitten.

Na afloop van deze cursus:

  • weet u welke afpasbeginselen mee te wegen bij de keuze van een montuur;
  • kent u de theoretische beginselen van het bril afpassen;
  • kunt u monturen van diverse materialen afpassen.

Wanneer?

  • Maandag 28 september 2020

van 10.30 – 15.00 uur

Waar?
Het Optiekcentrum
Voorveste 2
3992 DC  Houten

Deelnemersbijdrage:
€ 195,- (exclusief btw) per persoon inclusief lunch
De cursussen van de NUVO Academie zijn alleen toegankelijk voor NUVO-leden en hun medewerkers

Impressie?
Kijk naar het filmpje.

Aanmelden
U kunt uzelf en/of uw medewerkers heel eenvoudig online aanmelden voor deelname aan de cursus. De factuur wordt verzonden aan de hoofdvestiging van het bedrijf.


Trainer
Harry Jansen – Beter Zien De Oogzorgwinkel

Harry Jansen volgde de opleidingen voor opticien, oogmeetkunde en contactlensspecialist aan de Christiaan Huygensschool in Rotterdam. Tevens behaalde hij de module low vision van de Hogeschool Utrecht. In 1976 trad Jansen in dienst bij Optiek Specialist Biessels, een icoon in de Nederlandse optiek. Alle facetten van het vak heeft hij intussen uitgeoefend. In de afgelopen 25 jaar heeft hij veel ervaring opgedaan met het afpassen van brillen, niet alleen gewone brillen, maar ook low-visionbrillen en operatiebrillen. Juist aan het afpassen van deze brillen worden bijzondere eisen gesteld. De kunst van het afpassen van een bril beheerst hij dan ook als geen ander.
Momenteel is Harry Jansen werkzaam bij Beter Zien De Oogzorgwinkel, een winkel speciaal voor low-visionhulpmiddelen.


In-company
Deze cursus kan ook in uw bedrijf gegeven worden voor maximaal 10 personen.