Eye Care Foundation

Eye Care Foundation (ECF) werkt aan het voorkomen en bestrijden van blindheid en slechtziendheid in ontwikkelingslanden door middel van het opbouwen van duurzame oogzorg. Met financiële steun van Eye Care Foundation houden lokale medische teams oogkampen. Voor de bevolking vaak de enige mogelijkheid tot oogzorg.

Eye Care Foundation financiert opleidingen op verschillende niveaus, zodat mensen in eigen land een bijdrage kunnen leveren aan de strijd tegen onnodige blindheid. Daarnaast zorgt Eye Care Foundation zorgt voor de bouw en de inrichting van oogheelkundige centra. De bevolking krijgt hiermee blijvend toegang tot gedegen oogzorg.
Eye Care Foundation heeft projecten in: Nepal, India, Pakistan, Vietnam, Laos, Cambodja, Djibouti, Tanzania en Ghana

Hoe kunnen optiekbedrijven een bijdrage leveren?
Een optiekbedrijf kan ECF ondersteunen door bijvoorbeeld:

  • Voor elk verkocht product of elke geleverde dienst (oogmeting) een bepaald bedrag te doneren gedurende een actieperiode;
  • Het geven van voorlichting over ECF aan cliënten door het verspreiden van brochures, het opstellen van een fototentoonstelling of het inzetten van gezamenlijk gemaakte radio- of TV spot, gedurende een actieperiode. Dit vergroot de naamsbekendheid van beide partijen en laat de maatschappelijke betrokkenheid zien van het betreffende optiekbedrijf.

Eye Care Foundation maakt nauwelijks gebruik van:

  • Nederlandse vrijwilligers. De stichting leidt zoveel mogelijk personeel ter plaatse op. Hierdoor wordt er een lokale oogzorgstructuur opgebouwd.
  • Oude brillen of tweedehands apparatuur. Deze worden ter plekke gemaakt of ingekocht. Hiermee wordt de lokale economie ondersteund.
    Meer informatie kunt u vinden op de website van Eye Care Foundation.

Publicatie over Eye Care Foundation:
Artikel Haarlems Dagblad 13 maart 2010