Nieuw protocol optiek: 24 maart 2020

Hou je sterk!
‘Gelukkig Nieuwjaar’ wensten we elkaar nog maar een paar weken geleden. Inmiddels ziet onze wereld er totaal anders uit. Het coronavirus maakt korte metten met onze goede voornemens. Veel optiekondernemers vragen de NUVO om advies. Kan ik nog open blijven of moet ik dicht? Is opticien een ‘cruciaal beroep’? Waarom zien de media ons over het hoofd? Ook al zie je het niet direct, wees ervan overtuigd dat we non stop bezig zijn voor jullie. We staan in contact met de bevoegde instanties en ondersteunen jullie met richtlijnen en tips. Soms zijn die alweer door de tijd ingehaald op het moment van publicatie, maar dan herzien we ze zo snel mogelijk. Het blijven adviezen: de NUVO wil niemand de wet voorschrijven. We reiken informatie aan om je te helpen in deze moeilijke tijd zelf verantwoorde keuzes te maken, die bij jouw situatie en jouw bedrijf passen.

Ons kabinet ziet zich gesteld voor een enorme opgave. Het aangescherpte beleid biedt meer duidelijkheid, maar niet op alle fronten. Natuurlijk zou het overzichtelijker geweest zijn als de overheid had besloten tot een algehele winkelsluiting. Maar het voordeel is nu wel dat ondernemers die met inachtneming van de maatregelen nog mogelijkheden zien, deze kunnen aangrijpen – zolang het duurt. Te midden van alle zakelijke en persoonlijke sores zien we bij optiekondernemers ook heel veel solidariteit, creativiteit en saamhorigheid ontstaan. Dat doet goed.

We zullen jullie de komende tijd op de hoogte houden met dagelijkse korte nieuwsbrieven. In nummer 16 aandacht voor de nieuwe aanvullende maatregelen die het kabinet gisteravond bekendmaakte. Daarop hebben we direct het protocol dat we een week geleden publiceerden aangepast. We wensen jullie en onszelf toe dat we gezond en heelhuids uit deze crisis komen. Hou je sterk!

Bestuur en medewerkers van de NUVO

Documenten

Meer lezen over de gevolgen van het coronavirus in de optiekbranche:
Klik hier om de aanvullende regelingen van het kabinet te bekijken.
Klik hier om meer te lezen over het informatiepakket dat de NUVO heeft samengesteld rondom corona.
Klik hier om meer te lezen over Optiekondernemers en corona: FAQ