Alwéér een inbraak, dit keer in Volendam

Helaas een terugkerend thema de laatste tijd: inbraken in optiekwinkels. Ook in de nacht van zondag op maandag was er weer een inbraak met veel schade als gevolg. Bij Pearle in Volendam werd het hele zonnebrillenschap meegenomen. Rond 01:00 uur ’s nachts sloegen de inbrekers toe.

De deur werd vernield en er is veel schade in de winkel. In totaal werden er 180 zonnebrillen gestolen. Helaas is het de zoveelste optiekzaak die we kunnen toevoegen aan de lijst. Eerder kwamen er dieven langs bij Jansen Opticiens in Zoetermeer, Brils in Tiel, Bril&Meer in Vinkeveen en Groenhof Optiek in Amstelveen.

NUVO-directeur Bas de Nes sprak zich eerder in de media uit over het nemen van maatregelen. “Het is steeds moeilijker om inbrekers buiten de deur te houden. En dus leggen sommige opticiens hun dure brillen ‘s nachts in de kluis. Bij juweliers gebeurt dat ook, daar zijn dure producten die ‘s nachts niet in de kluis liggen niet verzekerd. Zover is het bij onze branche nog niet, maar het gaat steeds meer die kant op.” Het zijn niet alleen zonnebrillen die gestolen worden. “Ook gewone monturen hebben een tweedehands afzetmarkt. Een gouden montuur van Cartier bijvoorbeeld.”

Meer nieuws lezen? Check onze actueel pagina!