Poging tot inbraak Brils

In deze toch al zware tijd voor ondernemers vinden er helaas ook steeds meer inbraken, of pogingen daartoe, plaats. Zo was halverwege mei ook het geval bij optiekzaak Brils in Tiel. We vragen ondernemer Henk Willemse wat er precies is gebeurd.

“In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 mei werden wij opgeschrikt door een telefoontje van de meldkamer van de politie”, vertelt Henk. “Zij wilden weten of ze met eigenaar van Brils spraken en gaven te kennen dat er een poging tot inbraak in onze winkel was geweest. Uiteraard ook met de vraag om zo snel mogelijk naar de winkel te komen. Geschrokken en vol ongeloof dat dit ons gebeurde, kwam ik bij de winkel aan. Daar was de politie al aanwezig.”

inbraak optiekzaak Brils

Schade
“Ons grote raam was flink stuk geslagen, een heel surreële gewaarwording. Twee personen op een scooter zijn met een moker op het raam in gaan slaan, tot een bovenbuurvrouw het in de gaten kreeg en de politie belde. Gelukkig zijn ze niet binnen gekomen maar helaas  hebben ze flinke schade aangericht waaronder dus een kapot raam, maar ook onze etalagemeubels, de vloer, decoratiemateriaal en een aantal monturen is beschadigd geraakt. We denken dat het ze met name om de bekende, wat kostbaardere merken te doen moet zijn geweest. Onze zonnebrillen liggen zowel overdag als ’s nachts afgesloten.”

Doorgaan
“We hebben er zaterdagochtend bewust voor gekozen om op te ruimen, schoon te maken en gewoon open te gaan. Gelukkig was de schade dermate dat dit ook kon. Hier werd door klanten, buur-ondernemers en andere bekenden heel positief op gereageerd! Dit heeft ons erg goed gedaan.”

Op 29 april werd bij Groenhof Optiek in Amstelveen de complete DITA-collectie gestolen. Het verhaal lees je hier.
In de nacht van 13 op 14 mei werd bij Bril & Meer Optiek in Vinkeveen de volledige zonnebrillencollectie gestolen. Lees hier meer.