Groenhof optiek inbraak: complete Dita collectie gestolen

Groenhof optiek inbraak: complete Dita collectie gestolen – Op woensdag 29 april om tien over vier ’s ochtends hebben inbrekers een ware ravage aangericht bij Groenhof Optiek in Amstelveen. De dieven hadden het gemunt op de Dita Eyewear-collectie. De schade is enorm, zo zegt eigenaar Leoniek Faas. 

Het is niet de eerste keer dat Groenhof Optiek ongewenst nachtelijk bezoek kreeg. “Vorig jaar om deze tijd was het ook al raak”, zegt Leoniek. “En vier jaar geleden hadden we nog die ramkraak.” Bij Groenhof zijn ze de hele volgende dag in de weer geweest om de schade te laten herstellen. De ruiten zijn vervangen en de deur is gerepareerd. “Het is altijd vervelend, een inbraak, maar zeker met alle coronazorgen is het wel het laatste waarop we zitten te wachten.”

Leoniek Faas vermoedt dat de daders (of eventuele handlangers) al van tevoren poolshoogte hebben genomen. “Ze hebben hun huiswerk goed gedaan. Ze wisten waar de Dita-collectie te vinden was en hadden blijkbaar ook onze veiligheidssystemen bestudeerd. Doordat Groenhof is aangesloten bij de meldkamer van 112 was de politie snel ter plaatse, maar helaas waren de daders al gevlogen. Mochten er binnenkort ergens bij collega’s Dita-monturen opduiken waar een luchtje aan zit, bijvoorbeeld als iemand een bril wil laten verglazen, dan houdt Leoniek zich aanbevolen voor tips. 

Meer nieuws lezen? Check de actueel pagina!