Week van de optiek 2020: Laat zien hoe het werkt!

Merk je het ook? De arbeidsmarkt wordt steeds krapper. Het is steeds moeilijker om aan goede medewerkers te komen. Tot voor kort konden ‘wij van de optiek’ ons nog onderscheiden van andere bedrijfstakken met ‘volop kans op een baan’, maar dat geldt nu zowat voor alle beroepen. Tijd voor actie, vinden de optiekscholen en de NUVO.

Daarom organiseren we van 3 tot en met 8 februari 2020 de Week van de Optiek. Dat is immers de periode waarin veel jongeren zich gaan oriënteren op hun beroepskeuze. Doe je ook mee met jouw winkel?

Publiciteit
Rond de Week van de Optiek organiseren de scholen die optiekonderwijs aanbieden diverse activiteiten en open dagen. De scholen en de NUVO zoeken op verschillende manieren de publiciteit. Ook jij als NUVO-lid kunt aanhaken. We stellen promotiemateriaal voor in je winkel ter beschikking. Met de tekst op deze webpagina worden jongeren warm gemaakt voor werken in de optiekbranche. We hebben redactionele tekst voorbereid (je hoeft alleen nog maar de gegevens van je eigen zaak in te voegen) die je kunt aanbieden aan de redactie van je plaatselijke media.

Laat zien hoe het werkt in de optiek!
Onbekend maakt onbemind. Veel jonge mensen hebben geen flauw idee wat werken in de optiek inhoudt. Misschien zijn ze al een beetje warm gemaakt op een van de open dagen van de scholen? Laat het ze gewoon zien in de praktijk, laat ze eventueel even meelopen en maak ze enthousiast! Vergeet niet dat heel wat goede vakmensen in de optiek ooit gewoon klanten waren (of kinderen van)! Vorig jaar deden al 150 optiekzaken mee aan de Week van de Optiek, voor 2020 hopen we op nog veel meer.

Meedoen? Meld het ons via E info@nuvo.nl. De namen van deelnemende optiekbedrijven publiceren we op deze pagina.