Word Opticien

Fashion, zorg, hightech, retail en hospitality… het optiekvak biedt het allemaal!
Wil je weten bij welke scholen je een optiekopleiding kunt volgen? Klik hier.
Veel scholen organiseren 
open dagen waarop je kunt zien wat de opleiding en werken in de optiek inhoudt.

De voordelen van het werken in de optiek? Je vindt ze hier:

Werk zat!
Nederlanders worden steeds ouder. Zo rond je vijftigste moet je vrijwel zeker aan de bril. Of contactlenzen. Geen ontkomen aan. Dat betekent: steeds meer werk voor opticiens. En dat gaat voorlopig nog wel even zo door!

Goed salaris
Optiekzaken zijn niet alleen de mooiste, maar ook de best lopende winkels die er zijn. Daarvan profiteert iedereen die er werkt: werknemers en werkgevers! In de optiek verdien je goed!

Een sociaal vak!
Veel afwisselende contacten met klanten. En het mooie is dat jij ze blij kunt maken. Met de beste kijkoplossing, een hippe make-over en de juiste sociale vaardigheden. Verreweg de meeste klanten gaan met een smile de deur uit. Daar doe je het voor!

Opleiding pittig, maar goed te doen
Zo’n veelzijdig vak, dat kan niet iedereen. Het vereist een gedegen opleiding op mbo-4 niveau. Die duurt meestal drie jaar en is pittig. Maar met de juiste vooropleiding (zoals vmbo-t), gezond verstand en een beetje doorzetten lukt het je wel! Heb je havo? Dan kun je al in twee jaar je diploma opticien halen. En wil je al meteen aan de slag en tegelijkertijd studeren voor je diploma? Ook dat kan: leren en toch meteen geld verdienen!

Word directeur…
Bevalt het vak? Kriebelt het ondernemersbloed? In de optiek zijn ketens actief, maar ook zelfstandig ondernemers. Stuk voor stuk bazen in eigen zaak. Altijd al directeur willen worden?

…of groei door in je specialisme!
Heb je eenmaal het diploma opticien en wil je je verder specialiseren? Dat kan. Via de opleiding contactlensspecialist. Of de hbo-studie optometrie, die je binnenkort ook in deeltijd (dus naast je werk) kunt volgen.

Mode
Prachtige monturen, hippe zonnebrillen en mooie winkelinterieurs… de beste designers leven zich uit in de optiek. En zeg nou zelf: je eerste indruk is toch oogcontact? De mooiste modezaak is een optiekzaak!

Zorg goed voor ogen!
Goed zicht, we kunnen niet zonder! Onze hele maatschappij is erop ingericht. We worden steeds ouder, moeten steeds langer met onze ogen doen en we belasten ze ook nog eens steeds zwaarder met smartphones en tablets. Jong, oud, man, vrouw: voor iedereen is goede oogzorg belangrijk.

Hightech
Met kostbare hightech apparatuur verricht je oogmetingen, in het atelier slijp je glazen en monteer je deze in de bril. En dan volgt de bekroning: de aflevering van de bril, precies op maat van de klant afgesteld. Veel kijkplezier, mevrouw, meneer… en graag tot ziens!