Sectorplan Optiek

De NUVO werkt achter de schermen al langer aan een Sectorplan Optiek. Er is een speciale werkgroep opgericht die aan dit plan werkt. Hierin wordt samengewerkt met partners ANVC, Centrop en Optitrade.
Met dit plan willen we optiekbedrijven duidelijke richtlijnen bieden om straks in de toekomst te kunnen functioneren volgens de door de overheid gestelde eisen. Tijdens de persconferentie van 15 april werd duidelijk dat zo’n Sectorplan ook een harde voorwaarde gaat zijn van de overheid.

sectorplan optiek

Anderhalvemetereconomie
Op 15 april maakte de overheid bekend dat alle sectoren een plan moeten opstellen voor de ‘anderhalvemetereconomie’. “Alle sectoren in Nederland moeten een plan opstellen voor de anderhalvemetereconomie. Zo’n protocol is een voorwaarde om op termijn weer in bedrijf te kunnen.” Dit zei minister Wiebes voor het begin van het ministeriële crisisberaad in Den Haag over de bestrijding van het coronavirus. Het protocol moet goedgekeurd worden door een beoordelingscommissie. (bron: NOS.nl)

De NUVO is dus hard aan het werk om dit Sectorplan Optiek op te stellen. Vervolgens dienen we dit in bij het ministerie. Via onze dagelijkse nieuwsbrief en website houden we je op de hoogte over dit onderwerp.

Meer updates lezen?
Klik hier voor het huidige protocol (juni 2020)
Klik hier om meer te lezen over de toelichting NOW, TOGS & eHerkenning
Klik hier om de online Oculus over corona te lezen