Opnieuw Cartier doelwit van inbrekers, nu in Vlaardingen

Wéér zijn het Cartier brillen die worden meegenomen na een inbraak. Vorige week was het raak bij Meer Optiek in Vlaardingen: een nachtelijk bezoek van dieven zorgde voor veel schade in de winkel. Er werden Cartier monturen gestolen die hoogstwaarschijnlijk beschadigd zijn door de manier waarop de vitrine kapot werd gemaakt. “Ze zijn heel gericht op het merk Cartier afgegaan”, aldus eigenaar Marcel van Oosterhout.

Politie gebeld
Om 4:23 uur ’s nachts werd de politie gebeld door een omwonende: er werd een luid gebonk gehoord. Het rolluik werd aangepakt met een breekijzer en het raam werd ingegooid met een steen. Het alarm ging af en de alarmcentrale heeft de politie ingelicht. De dieven waren helaas toch snel genoeg om de politie voor te zijn en binnen te dringen. “Ze zijn heel gericht op de Cartier vitrine afgegaan”, aldus Marcel. “We hebben veel Ray-Ban brillen hangen en verkopen nog meer high-end merken, maar daar werd niet naar omgekeken.” Via social media had Meer Optiek nét aan aantal nieuwe custom monturen van Cartier geplaatst. “Wellicht hebben de inbrekers dit gezien.”

Sporenonderzoek
De vitrine waar de Cartier brillen in stonden werd kapot gemaakt. Er werden 40 brillen meegenomen, ook correctie, maar de brillen zijn waarschijnlijk beschadigd. “Er lag overal glas”, aldus Marcel. “De kans dat de brillen schadevrij zijn, is klein.” Helaas zijn de dieven nog niet gepakt. Wel is er een sporenonderzoek op een steen en achtergelaten breekijzer uitgevoerd. Dit item werd door de politie in beslag genomen. De winkel zal vanaf nu nóg beter beveiligd zijn. “Het rolluik mag geen millimeter speling meer hebben en er komen sensoren op verschillende plaatsen waardoor we nog eerder gewaarschuwd worden als er een inbraak plaatsvindt. Daarna wil ik in gesprek met Cartier, maar ik laat de gebeurtenis eerst even bezinken.”

Preventieve tips
Eind september plaatsen we al dat duurdere brillen, waaronder met name Cartier, de laatste maanden het doelwit zijn van inbrekers. NUVO directeur Bas de Nes benadrukte nogmaals hoe belangrijk het is om ’s avonds diefstalgevoelige brillen in de kluis op te bergen. “Laat permanent weten dat je de monturen ook daadwerkelijk opbergt: plaats bijvoorbeeld aankondigingen in de winkel, etalage en vitrine zelf”, aldus Bas. “Indien er ‘verdachte personen’ in de winkel komen, ga naar ze toe en spreek ze aan. Het is belangrijk om camera’s te richten op de dure brillen, met name overdag, dan zijn de personen ‘herkenbaar’. Check ook of de camera’s up to date zijn: digitaal en van goede kwaliteit.”

Wij wensen Meer Optiek nogmaals veel sterkte toe en willen ondernemers nogmaals waarschuwen voor deze diefstallen: let goed op je dure brillen!