NUVO highlights week 48/49

In NUVO highlights vertellen we je meer over week 48/49. Wat gebeurde er achter de schermen en wat zijn de laatste ontwikkelingen in de optiek? Je leest het hier terug! Deze week onder andere meer over de kwaliteitsstandaard & de ontwerpwedstrijd van de museumnacht.

Ontwerpwedstrijd Ergra Low Vision & Tom Davies
Op donderdag 3 december was Myrthe bij de uitreiking van het winnende montuur van de ontwerpwedstrijd van Ergra Low Vision en Tom Davies. Tijdens de Museumnacht010 afgelopen maart konden bezoekers hun eigen bril ontwerpen. De mooiste werd door Tom Davies geproduceerd. Winnaar Nabi nam trots zijn bril in ontvangst! De nieuwe Tom Davies-sales agent Aron Groenewald was ook bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig. Hij volgt Jon Tompot op, voor wie dit de laatste Tom Davies-activiteit was!

Optitrade bijeenkomst
Afgelopen maandag zijn 7 ondernemers onder coronaproof omstandigheden bij elkaar geweest in het optiekcentrum om de resultaten van de eerste optiekmonitor met elkaar te bespreken. Deze ondernemers hebben de eerste 3 kwartalen van dit jaar hun omzet en andere bedrijf gerelateerde cijfers bijgehouden en daarmee een interessant dashboard gecreëerd waardoor iedere deelnemer (vertrouwelijk) zijn cijfers kon vergelijken met collega’s. Wil jij een coronaproof bijeenkomst? Klik hier!

Overleg kwaliteitsstandaard
Op 25 november kwam de Stuurgroep Kwaliteitsstandaard oogmeting bij elkaar. Alle onderdelen van de kwaliteitsstandaard zijn deze dag besproken. Over het verwijzen binnen de oogzorg was nog nader overleg nodig. Gisteren hebben we daarover overleg gehad met Nederlandse Vereniging van Orthoptisten, Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (oogartsen) en de OVN. We willen daarbij tot een duidelijk verwijsschema komen. Wordt vervolgd!

Kunnen blinden beelden zien?
Vorige week kwam er nieuws naar buiten van het Nederlands Herseninstituut. Onderzoekers zijn een stap verder om blinden iets van hun zicht terug te geven. Met een camera in een bril en elektroden in de visuele hersenschors lukt het om niet alleen een stipje te laten zien, maar ook vormen. Lees hier meer.

Opnames Brillenliefde
Opnieuw media-aandacht voor Brillenliefde! Voor het SBS 6 programma Holland van Boven is een filmcrew langsgeweest bij Brillenliefde in Utrecht. Niet vergeten de televisie aan te zetten op 27 december!

Morgen brengen we voor Oculus een bezoek aan XO Optics in Amsterdam. Volgende week meer!