Nieuwe samenwerking extern vertrouwenspersoon

De afgelopen maanden ging het in de media vaak over grensoverschrijdend gedrag, onder andere op de werkvloer. Als werkgever wil je dit natuurlijk ten alle tijden voorkomen: je wil dat je werknemers zich veilig voelen in de winkel. Als werkgever ben je zelfs wettelijk verplicht om aandacht te besteden aan het voorkomen van ongewenst gedrag op de werkvloer. Daarom is het goed om een vertrouwenspersoon toe te wijzen. De NUVO biedt vanaf nu ook een extern vertrouwenspersoon.

Een vertrouwenspersoon helpt de werknemer die ongewenst gedrag en integriteit schendingen ondervindt om de juiste stappen te zetten om de situatie op te lossen. Het hebben van een vertrouwenspersoon is niet wettelijk verplicht. Het kan zijn dat dit, mede door de ontwikkelingen van de laatste tijd, in de toekomst zal wijzigen. Er is een wijziging van de Arbowet in behandeling bij de Tweede Kamer die zegt dat je als werkgever de toegang tot een vertrouwenspersoon voor je werknemers moet regelen.

Ben je voor jouw bedrijf op zoek naar een externe vertrouwenspersoon? De NUVO is een samenwerking aangegaan met Kimberley Wetsteijn van Wetsteijn Consultancy. Kijk hier voor meer informatie.
Kimberley is gecertificeerd (extern) vertrouwenspersoon en aangesloten bij de LVV. Heb je interesse om kennis te maken met Kimberley? Neem contact op met de NUVO ledenservice om de mogelijkheden te bespreken.