EssilorLuxottica/Grandvision enquête: geen spam

EssilorLuxottica/Grandvision enquête: geen spam- Na het ontvangen van een enquête via EUSurvey over de potentiële impact van de overname van GrandVision door EssilorLuxottica leek er nogal wat onduidelijkheid te ontstaan. Verschillende ondernemers werden geselecteerd om de enquête in te vullen, maar deze kwam op veel ontvangers over als een spam e-mail. Dit kwam mede door enkele taalfoutjes.

We ontvingen de volgende e-mail van The European Council of Optometry and Optics (ECOO):

“Houd er rekening mee dat de Europese Commissie een nieuwe vragenlijst heeft opgesteld over de zaak EssilorLuxottica / Grandvision. Deze nieuwe vragenlijst is korter en is in verschillende nationale talen verzonden. De eerdere taalbarrière waarmee eerdere marktonderzoeken werden geconfronteerd, is daardoor weg. Wanneer je een e-mail hebt ontvangen van DIGIT-EUSURVEY@nomail.ec.europa.eu; EC-MERGER-INVESTIGATION-M.9569@ec.europa.eu, dan is dit een legitieme e-mail die een link bevat naar de vragenlijst. ”

Geen spam dus, maar er zaten wat kleine foutjes in door verschillende vertalingen. Wanneer de e-mail afkomstig is van bovenstaande afzenders, is de inhoud betrouwbaar. De deadline om de enquête in te vullen is 14 april. Deze belooft volledig anoniem te zijn.

Meer updates lezen?
Klik hier voor het huidige protocol (update 26 maart)
Klik hier voor de actueel pagina