World Sight Day 2022

Op 13 oktober 2022 is het World Sight Day. Deze dag staat in het teken van het belang van goed zicht en goede ooggezondheid. Beide zijn onmisbaar wanneer men een actief en onafhankelijk leven wil leiden. De IAPB (International Agency for the Prevention of Blindness) leidt de jaarlijkse campagne voor de sector en moedigt individuen aan om hun ooggezondheid als prioriteit te beschouwen.

De ECOO (European Council of Optometry and Optics) steunt de campagne en benadrukt de rol van oogzorgprofessionals om mensen te helpen voor hun ooggezondheid te zorgen. Opticiens en optometristen zijn immers vaak de eersten bij wie men aanklopt wanneer zij zorgen hebben met betrekking tot hun ooggezondheid. Volgens de ECOO is het noodzakelijk dat besluitvormers zich bewust zijn van de belangrijke rol die oogzorgprofessionals hierin spelen en hen ondersteunen. De ECOO vraagt op deze dag daarom ook om steun van de besluitvormers en gezondheidsplanners.

Onderstaande infographic is door de ECOO opgesteld om de rol van oogzorgprofessionals te benadrukken en om aan te tonen hoe mensen voor hun ogen kunnen zorgen. Hier kun je de infographic als pdf bekijken en opslaan.