Vul de NCC contactlens enquête 2020 in!

Wat zijn de trends in de contactlensbranche? Welke lenzen worden er aangepast? Om dat in kaart te brengen wordt al ruim vijftien jaar een enquête georganiseerd door Eurolens Research in Manchester. In deze vragenlijst worden alle (her)aanmetingen in kaart worden gebracht. Elke aanpasser wordt gevraagd om de aankomende 10 (her)aanpassingen te noteren.

Vorig jaar leverde de enquête gegevens op van ruim 20.000 lensaanpassingen uit 25 landen. Nederland levert al 19 (!) jaar data aan. De resultaten van deze enquête werden onder andere gepubliceerd in het januari nummer van Contact Lens Spectrum en tevens in de Nederlandse optiek media. Wat is er veranderd in die 19 jaar? Wat opvalt is dat we nog steeds kampioen zijn in het aanpassen van vormstabiel, de gemiddelde leeftijd langzaam wat omhoog kruipt (van 33 naar net geen 39 jaar), maar ook het aantal multifocale aanpassingen toeneemt (van 12% naar 26%). Het percentage MPS vloeistoffen en de keuze voor maandlenzen lijkt stabiel, maar wellicht heeft het ‘nieuwe normaal’ waarin we tegenwoordig leven daar verandering in gebracht.

Mede daarom is het NCC op zoek naar de aanpas cijfers over 2020. Zij hopen op medewerking in het registreren van de eerste 10 aanpassingen die worden gedaan doet na het ontvangen van het formulier. Het enquêteformulier kan uiterlijk voor 30 september 2020 (ook als de tien aanpassingen nog niet zijn volbracht) geretourneerd worden. Voor alle duidelijkheid: de gegevens van de enquête zijn volledig anoniem, en worden niet voor commerciële doeleinden gebruikt.

Dit jaar kan er op twee verschillende manieren worden ingezonden:

  1. Door middel van het invullen van het online formulier: http://nl.contactlensprescribing.com/
  2. Door middel van het printen van het ‘klassieke’ invulformulier, in te vullen en vervolgens te sturen naar onderstaand postadres of in te scannen en te mail naar data@contactlenscongress.com.

Meer nieuws lezen? Check onze actueel pagina!