Terugblik SILMO 2021

Het was de eerste internationale beurs sinds lange tijd: van 24-27 september vond de SILMO in Parijs weer plaats. Dat we nog steeds met corona te maken hebben was duidelijk. Het was verplicht een mondkapje te dragen op de beurs, en ook aan het aantal stands zag je dat het nog niet als vanouds was. Maar de sfeer was beter dan ooit.

Net als andere jaren waren hal 5 en 6 van het Parc des Expositions de plek waar het allemaal gebeurde: de internationale optiekbeurs SILMO. Iets minder internationaal dan andere jaren. Het Chinese gedeelte was er niet en ook waren er minder Amerikanen. Toch waren er veel bedrijven en bezoekers die het weer aandurfden. De hallen waren iets kleiner gemaakt zodat de beurs toch gezellig vol oogde.

Bij de ingang werd je Corona Check app gecontroleerd, en gedurende de beurs moest je een mondkapje dragen. Daaraan merk je dat de coronacrisis nog niet voorbij is. Maar aan de sfeer merkte je niets. Integendeel. Iedereen was blij dat er eindelijk weer een beurs was. De standhouders merkten dat bezoekers die naar Parijs waren gekomen, ook echt kwamen om in te kopen. De SILMO d’Ors werden uitgereikt, maar een stuk meer ingetogen dan we gewend zijn. De winnaars vind je terug op de site van de SILMO.

Het Oculus-team (Iris, Sandra en Myrthe) was ook aanwezig. Blij dat het weer kon, blij om de standhouders weer te spreken, blij om alle mooie collecties weer te bewonderen. We laten je hierbij een selectie zien. Hopelijk is dit het startsein van een mooi nieuw beurzenseizoen!