Steeds meer animo voor Week van de Optiek

De Week van de Optiek is in volle gang. Tot en met zaterdag 8 februari laten meer dan 100 optiekzaken aan jongeren zien wat werken in de optiek inhoudt. Optiekscholen verwijzen jongeren die zich oriënteren op hun beroepskeuze door naar optiekbedrijven in hun regio.. 

Het principe is simpel. De scholen die in Nederland optiekonderwijs verzorgen houden open dagen waar ze jongeren ontvangen die bezig zijn met hun oriëntatie op een beroep. Die open dagen zijn niet allemaal exact in de Week van de Optiek: scholen kiezen zelf het beste moment, afhankelijk van de onderwijsprogramma’s en de schoolvakanties in hun regio. Op zo’n open dag krijgen belangstellenden voor een optiekopleiding het advies om langs te gaan bij een optiekzaak, zodat ze met eigen ogen kunnen zien hoe het werkt in de optiek. In één moeite door ervaren ze het verschil tussen de échte gediplomeerde optiek en … nou ja, je weet wel.

Sommige optiekers hebben de week niet eens afgewacht: ze verzorgen gastlessen over optiek op scholen, geven voorlichting op banenmarkten en zorgen voor publicaties in de plaatselijke media aan de hand van het kant-en-klare persbericht dat de NUVO voor je heeft voorbereid.

Voor onze branche is de instroom van gemotiveerd talent van groot belang. We willen dat meer jongeren kiezen voor de opleiding tot opticien. Maar onbekend maakt onbemind: we moeten ze eerst enthousiast maken voor ons vak. En wie kan dat beter dan de optiekondernemer zelf?

Nu hoef je niet ongerust te zijn dat zich meteen drommen jongeren melden. Maar het is wel goed om een beetje voorbereid te zijn. Laat ze kennis maken met alle aspecten van het vak. En wie weet hou je er wel een klant aan over?

Heb je ook jongeren op bezoek gehad die meer wilden weten over werken in de optiek? We zijn heel benieuwd naar je ervaringen. Meld het ons via E info@nuvo.nl of T 088-0771100.

Meer weten over de Week van de Optiek? Lees hier verder.