SILMO Paris: alles wat je moet weten

Volgende week gaat het echt door: de SILMO in Parijs. Als NUVO redactie zijn we er dit jaar ook bij. Voor iedereen die de beurs gaat bezoeken hebben we hier nog even een op rij gezet waar je rekening mee moet houden. Want hoe leuk het ook is dat het weer kan, het is nóg belangrijker dat mensen weten waar ze aan toe zijn en dat ze veilig naar de beurs kunnen.

De kleurcode van Frankrijk is geel. Neem een print van jouw coronabewijs QR-code mee, het gele boekje wordt niet altijd geaccepteerd. Bij terugkeer van Frankrijk naar Nederland moet je een coronabewijs laten zien. Dit betekent:

  • Je bent 7 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd (met Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Covishield). Je kunt dit aantonen in de CoronaCheck app of met een print van jouw coronabewijs QR-code;
  • Je hebt minimaal 4 weken geleden (28 dagen geleden) het Janssen-vaccin gekregen. Je kunt dit aantonen in de CoronaCheck app of met het gele boekje;
  • Je bent hersteld van COVID-19 en je hebt minstens 7 dagen geleden 1 vaccinatie gekregen, je geldt dan als volledig gevaccineerd.
  • Je bent besmet geweest met COVID-19 en kunt bewijzen dat je hersteld bent aan de hand van een positieve PCR-test die minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden is afgegeven.

Als je niet (volledig) bent gevaccineerd tegen of niet bent hersteld van corona, moet je een negatieve PCR- of antigeentest hebben die niet ouder is dan 24 uur voor vertrek naar Frankrijk (gerekend vanaf het moment van afname). Als je terugreist naar Nederland moet je een coronabewijs (vaccinatiebewijs, negatief testbewijs of herstelbewijs) kunnen laten zien. Voor de zekerheid wordt aangeraden een zelftest te doen bij terugkomst.

Op de beurs zelf
De regels die in het dagelijks leven in Frankrijk van toepassing zijn, zijn dat ook voor de Silmo. Alle deelnemers moeten daarom een masker dragen en afstand van elkaar houden. Om ervoor te zorgen dat mensen hun handen kunnen wassen en desinfecteren, zal er ter plaatse desinfecterende handgel aanwezig zijn. Ook zullen openbare ruimtes vaker en grondiger worden schoongemaakt om de omstandigheden voor iedereen veiliger te maken.

Een gezondheidspas is verplicht
De volgende bewijzen vormen de gezondheidspas: een vaccinatiebewijs of een negatieve test van minder dan 72 uur oud (RT-PCR of antigeen of een zelftest onder toezicht van een gezondheidswerker) of een certificaat van herstel van Covid-19. Als gezondheidspas is de Nederlandse CoronaCheck app geldig. De QR-code moet digitaal of op papier worden gepresenteerd.

Ben jij er bij volgende week?