Ray-Ban-baas Leonardo Del Vecchio overleden

Ray-Ban-baas Leonardo Del Vecchio is op 27 juni overleden. Dat werd door zijn bedrijf, EssilorLuxottica, bekend gemaakt. Del Vecchio is 87 jaar geworden.

Del Vecchio werd geboren in 1935 in Milaan. In 1961 richtte hij Luxottica op, een bedrijf dat groot succes zou behalen. In 1999 kocht hij het Amerikaanse Ray-Ban. In 2018 fuseerde zijn bedrijf met het Franse Essilor. Vorig jaar kocht hij ook nog het bedrijf GrandVision, bekend van Pearle en EyeWish.

Del Vecchio stierf aan een longontsteking in het San Raffaele-ziekenhuis in Segrate , een oostelijke voorstad van Milaan op 27 juni 2022 op 87-jarige leeftijd. Het nieuws van zijn overlijden werd door zijn bedrijf in een verklaring bekendgemaakt. “EssilorLuxottica maakt vandaag helaas bekend dat zijn voorzitter is overleden”, zei de groep in een verklaring, eraan toevoegend dat de raad van bestuur zou bijeenkomen om “de volgende stappen te bepalen”. Op het moment van zijn dood werd zijn vermogen geschat op 24,1 miljard dollar, de op één na rijkste persoon in Italië en 54e ter wereld.