Opti 2022 verplaatst naar mei

In verband met het oplopend aantal coronabesmettingen heeft de organisatie van de opti besloten om de Duitse optiekbeurs in januari niet door te laten gaan. De nieuwe datum is inmiddels bekend: de beurs zal plaatsvinden van 13 tot en met 15 mei (vrijdag tot en met zondag).

“Net als wij keken zowel exposanten als opticiens ernaar uit elkaar weer te zien”, aldus opti-directeur Bettina Reiter. “Vooral in deze moeilijke tijden blijft opti een efficiënt marketingplatform. Ons doel is om de exposerende bedrijven en opticiens op een betrouwbare manier economisch succes te laten boeken. Daarnaast willen we het beurspubliek een geweldige productbeleving bieden. Tot voor kort was dat onder de voorheen geldende voorwaarden mogelijk. Maar alle achterliggende nieuwe feiten en ontwikkelingen bij elkaar maken het uitstellen van opti de enige verstandige manier van handelen. Als beursorganisator ben ik er zeker van dat de exposanten en bezoekers begrip zullen hebben voor deze moeilijke beslissing.”

Opti 2022 wordt gehouden van 13 t/m 15 mei 2022 in München, met hetzelfde zaalconcept (vier hallen, C1 t/m C4) en dezelfde infrastructuur, de gebruikelijke parkeerfaciliteiten en congrescentrum kamers.