Opnieuw gewapende overval, daders nog op de vlucht

20 maart 2024 – Dinsdagochtend heeft er opnieuw een gewapende overval plaatsgevonden in een optiekwinkel. Slechts een paar dagen na de overval op het EyeCare filiaal in Amstelveen werd ditmaal Opticien Van Dijk in Landsmeer opgeschrikt door twee mannen die onder bedreiging van een vuurwapen de winkel beroven.

Twee mannen drongen rond 9.15 uur de winkel binnen. Terwijl minstens één medewerker aanwezig was, gingen de daders op hun buit af. Hierbij raakte gelukkig niemand fysiek gewond.

De daders gingen er daarna vandoor op een witte scooter die later is teruggevonden. Ondanks een uitgebreide zoektocht, inclusief helikopter en speurhonden zijn de daders nog voortvluchtig. Volgens een politiewoordvoerder droeg beide mannen een zwarte jas en een van de daders een blauw mondkapje. Verder zijn er geen signalementen van de mannen bekend. Zie hier voor het nieuwsbericht van NH Nieuws

Overval of inbraak? Meld het!
Wanneer wij dit horen melden wij dit altijd bij de speciale afdeling High Impact crimes. Zij houden bij of er wellicht een specifieke groep in de regio actief is die het gemunt heeft op bijvoorbeeld specifiek optiekzaken. Brillen blijven namelijk een aantrekkelijk object voor criminelen. Ook zetten zij zich in voor preventie, want deze overvallers kunnen namelijk in korte tijd uitgroeien tot zwaardere criminelen. Deze politie-eenheid monitort de situatie en zien dat het totale aantal overvallen teruglopen.

We vragen onze leden ons op de hoogte te houden bij een inbraak, plofkraak, ramkraak of overval. Neem in zo’n geval contact op met de NUVO op 088 – 077 11 00 of info@nuvo.nl.

Alle betrokkenen veel sterkte gewenst!