Oculus 4 verschijnt vandaag!

Deze editie staat weer in het teken van kinderen, met een breed scala aan artikelen over dit onderwerp. Myopie is een belangrijk thema, met de toenemende prevalentie die zelfs wordt bestempeld als een ‘myopie tsunami’. In de nieuwste aflevering van NUVO Talk delen Hozan en Jan Roelof hun expertise hierover.

Verder hebben we artikelen over kinderen die monturen hebben ontworpen, kinderen die zelf aan het woord komen over hun bril, en leuke kinderboeken over brillen. Ook doen we verslag van de lezing ‘Door de ogen van een puber’ tijdens het afgelopen NCC, met praktische tips over omgang met pubers in de contactlenspraktijk. We introduceren een nieuwe columnist, Inge Stegeman, die wetenschap praktisch bruikbaar maakt voor zorgprofessionals. In deze editie deelt ze haar onderzoek naar de effectiviteit van buitenspelen volgens de 20-20-2 regel.

Daarnaast hebben we gesprekken gehad met verschillende ondernemers, waaronder de oprichters van EveryWear, een bezoek aan Voor Zien Optiek in Ommen en een kijkje bij de nieuwe vestiging van Jess Optiek in Weesp.

Veel leesplezier!

Klik hieronder voor een preview