NUVO in gesprek met de Tweede Kamer

Norbert Hofstede en Bas de Nes waren donderdag 30 mei op bezoek bij de Tweede Kamer voor een gesprek met VVD-Kamerlid Judith Tielen. Dit gesprek vond plaats naar aanleiding van het position paper over de oogzorg.

Het position paper is een document dat aan de Tweede Kamer is verstuurd door Public Matters, namens de NUVO. In het document komen onder andere de zorgen over de ontwikkeling van myopie naar voren. Mevrouw Tielen deelt deze zorgen en is daarom ook zeer geïnteresseerd in de ontwikkelingen op dit gebied in de oogzorgsector.

Myopie Road-tour
Ter sprake kwam o.a. de ‘Myopie road-tour’. Verdeeld over Nederland worden myopiebijeenkomsten georganiseerd in samenwerking met het Erasmus MC en Prof. dr. Caroline Klaver. Inmiddels zijn er twee bijeenkomsten geweest, beide werden zeer goed bezocht. De vierde myopiebijeenkomst zal plaatsvinden op 9 juli in het optiekcentrum in Houten, waarover later meer. Judith Tielen zal hier ook bij aanwezig zijn.

Andere onderwerpen op de agenda waren de werkgroep myopie en de ontwikkeling van een richtlijn voor de aanpak van myopie. Het gesprek verliep constructief en bood waardevolle inzichten voor toekomstige samenwerkingen en initiatieven binnen de oogzorgsector.