NUVO highlights week 47/48

In NUVO highlights vertellen we je meer over week 47/48. Wat gebeurde er achter de schermen en wat zijn de laatste ontwikkelingen in de optiek? Je leest het hier terug! Deze week onder andere meer over de vergoeding van een beeldschermbril en Brillenliefde bij EditieNL.

Sectorplan aanpassing in werking
Sinds gisteren is het verplicht om mondkapjes te dragen in openbare ruimtes. Dit betekent ook een aanpassing voor optiekzaken. In het sectorplan zijn er daarom wijzigingen doorgevoerd. Om het je makkelijker te maken hebben wij weer nieuw promotiemateriaal beschikbaar gesteld om in te zetten in de winkel of via social media. Je vindt deze materialen hier. Heb je nog vragen over het nieuwe sectorplan? Laat het ons weten: we zijn bereikbaar via mail of telefoon.


Beeldschermbril: wie gaat die betalen?
In het Haarlems & Leidsch Dagblad van dinsdag 1 december werd de beeldschermbril aangehaald. Nu meer mensen thuis werken, is er meer vraag naar deze bril. Mag je echter zomaar een bril van 800 euro bestellen en de rekening bij je werkgever neerleggen? Je vindt het antwoord hier (inloggen verplicht) of in de krant.

Nieuwe Oculus verschenen
Eind vorige week is de nieuwe Oculus verschenen. We hebben al diverse leuke reacties gehad! Heb jij ‘m al gelezen? Deze editie staat extra vol met interviews: zo spraken we met SCHMECK Eyewear, 1131 Lifestyle & Optiek, Martijn van Optiek van der Valk en OptiContact Arjan & Linda.

Anti-Fog bij EditieNL
EditieNL bracht een bezoek aan Brillenliefde in Utrecht. Nu we in de publieke binnenruimte een mondkapje dragen, hebben brildragers vaak het probleem dat hun bril snel beslaat. Ook in de nieuwste Oculus besteden we aandacht aan anti-fog producten! “De leverancier die onze glazen maakt, heeft daar handig op ingespeeld: hij heeft in deze coronaperiode een speciaal anti-fog ontwikkeld. Je doet een druppeltje op de glazen en wrijft het erin, dat zorgt ervoor dat de glazen niet beslaan.” Lees het volledige artikel hier.