NUVO en politie trekken samen op tegen criminaliteit

Houten, donderdag 22 augustus 2019 – Vandaag kreeg de NUVO bezoek van de politie. Aanleiding was de recente golf van inbraken, ramkraken en overvallen in onze branche.

“Is de opticien de nieuwe juwelier?” Met deze vraag legde Oculus eerder dit jaar de vinger op de zere plek. De NUVO maakt zich al enige tijd zorgen over de toename van criminaliteit in onze branche en zint op effectieve maatregelen om deze een halt toe te roepen. Samenwerking met ondernemers, politie, justitie en gemeenten is daarbij hard nodig.

Een eerste aftrap vond vandaag plaats in Het Optiekcentrum. Anton Jansen, voorzitter van het Platform Veilig Ondernemen in Nederland (onderdeel van de politie) en NUVO-directeur Bas de Nes bespraken de mogelijkheden voor nauwere samenwerking, zowel op het gebied van preventie als opsporing. “Een heel zinvol gesprek”, zegt Bas erover. “Het doet me goed dat de politie laat zien dat ze de criminaliteit waarmee onze branche te maken heeft uitermate serieus nemen. Als we samen optrekken zullen we ook meer bereiken bij derde partijen. Bemoeit de politie zich ermee, dan zullen gemeenten bijvoorbeeld meer genegen zijn om mee te werken aan fysieke preventieve maatregelen zoals straatmeubilair. Verder kunnen er door informatie te verzamelen en te analyseren mogelijke patronen in kaart worden gebracht bij de werkwijze van criminelen. Dat zal de opsporing kansrijker maken.” Bas wil alle leden dan ook van harte uitnodigen de NUVO te overstelpen met alle mogelijke informatie over criminaliteit. “De optiekbranche heeft de buik vol van inbraakgeweld!”