NUVO ALV 2023: hoogtepunten

In een branche die constant in beweging is, is het van belang om samen te komen en vooruit te kijken. De Algemene Ledenvergadering van de NUVO op 27 november 2023 bood een uitgelezen kans om dit te doen. Zo konden NUVO-leden stemmen op een nieuw bestuurslid en een nieuw lid voor de verkiezingscommissie. Ook waren er twee gastsprekers aanwezig. 

De ALV werd geopend door NUVO-voorzitter Norbert Hofstede, die de leden meenam in een samenvatting van de belangrijkste gebeurtenissen van 2022 en belichtte een aantal belangrijke punten over het jaar 2023.

Bestuurslid en verkiezingscommissie

We namen na bijna zevenenhalf jaar afscheid van Remko Berkel die per 13 juni 2023 is teruggetreden als bestuurslid van segment 3. Wouter van der Hoeven, de nieuwe Country Director van Specsavers Nederland, heeft zich kandidaat gesteld en wordt met instemming van de leden benoemd als nieuw bestuurslid én lid van de verkiezingscommissie namens segment 3.

Gastsprekers

Karin Boon benadrukte de veelzijdige toepassingen van Artificial Intelligence, zoals ChatGPT en Midjouney, die de efficiëntie en professionaliteit in een bedrijf kunnen verbeteren. Ze wees ook op de recente ontwikkeling waarbij AI ook video’s kan genereren.

Bart Hendriks gaf een update over de voortgang van route Den Haag. Tijdens de verkennende gesprekken is gebleken dat de noodzaak voor de erkenning van het vak leeft bij de opticien, maar niet bij de politiek. Door de recente verkiezingen is er sprake van een compleet nieuw speelveld. De aandacht zal de aankomende tijd liggen bij het benaderen van de nieuwe Kamerleden met de juiste informatie in de vorm van een position paper.