Nieuwe STAP-budget ronde op 28 februari

23 februari 2023 – Op 28 februari vanaf 10:00 is het weer mogelijk om je kosteloos aan te melden voor het STAP-budget. Met het STAP-budget kan je aanspraak maken op €1000 subsidie om nieuwe vaardigheden te leren. 

Heb je een werknemer die een cursus gaat doen aan een MBO-instelling of bij een particuliere opleider, dan kan diegene daar mogelijk subsidie voor krijgen. Dit kan per persoon één keer per jaar. Het STAP-budget staat voor stimulering arbeidsmarktpositie en komt in de plaats van de fiscale aftrek scholingskosten. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld dat de werknemer 18 jaar of ouder is en nog geen  AOW ontvangt. Ook moet de training, cursus of opleiding die de werknemer wil volgen in het STAP-scholingsregister staan. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. UWV beheert de aanvragen en voert deze uit. Op de website van het UWV kun je het STAP-budget aanvragen, ga naar: UWV STAP – Voorportaal (stapuwv.nl).

Aanmelden kan ook wanneer je in het verleden gebruik hebt gemaakt van STAP-budget. Wees er snel bij, want er is beperkt budget beschikbaar!