In memoriam: Maurits Noordman

Ons bereikte het verdrietige bericht dat Maurits Noordman, oprichter en directeur van Noordman Instruments, op donderdag 25 januari 2024 geheel onverwachts is overleden.

Maurits was een gedreven optiekondernemer voor wie de klant steevast op nummer één stond. Als ‘Opperklantblijmaker’ was het zijn missie om een stap verder te denken en altijd die extra stap te zetten in optimale serviceverlening. “Zijn enthousiasme, toewijding en warme persoonlijkheid zullen wij enorm missen”, aldus het team.

Zijn vader begon een eigen zaak toen hij een jaar of twintig was. Hij werd de grootste aanbieder van optische instrumenten in Nederland, doordat hij de optiekondernemer heel goed begreep. Hij begreep dat zij vooral bezig waren met het runnen van een zaak. Apparatuur hebben ze daar wel voor nodig, maar voor de aankoop, het installeren en het onderhoud ervan willen ze geen uren tijd vrijmaken. Wat hij logisch vond, ondernemers hebben wel wat anders aan hun hoofd.

Diezelfde mindset nam Maurits over in de jaren dat hij met zijn vader samenwerkte. Uiteindelijk nam hij de zaak over en enkele jaren terug verkocht Maurits het bedrijf. Na bij andere zaken te hebben gewerkt, was het in 2019 tijd voor een heel eigen project:  Noordman Instruments. Het klantvriendelijke DNA van het bedrijf van zijn vader, stroomt ook door de aders van Noordman Instruments: niets is te gek en alles kan. Optiekondernemers die voor Noordman Instruments kiezen, wilde hij écht ontzien. Geen lastig gedoe, gewoon oplossingen bieden voor de problemen die zij ondervinden. Maurits was van mening dat dat een verademing is voor veel ondernemers.

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn partner Pauline, dochters Puck en Guusje en alle naasten. De NUVO wenst ieder veel sterkte toe.

Er is een online condoleanceregister geopend waar een persoonlijk bericht achtergelaten kan worden https://lnkd.in/evCCyjBd