Gezocht: optiekprofessionals voor missie Malawi

Op uitnodiging van het Matunkha Centre zal Stichting Zienderogen in mei 2024 een missie organiseren naar het noorden van Malawi. Na een succesvolle missie in Malawi in 2023, waar vooral oudere patiënten gescreend zijn, is het nu de bedoeling om terug te gaan om op scholen kinderen te screenen.

Over Stichting Zienderogen & Matunkha Centre

In het noorden van Malawi werkt Matunkha Centre, sinds 1998 samen met de bevolking in en rond het stadje Rumphi. Vrijwilligers uit de gebieden rondom het Mathunka Centre zijn de sleutel tot het succes. Samen werken om de meest kwetsbare mensen te helpen; onder andere door het helpen van chronische zieken door middel van thuiszorg, het geven van beurzen aan kwetsbare kinderen, het stimuleren van het opzetten van kleuterscholen en het ondersteunen van scholen en kinderopvang met school voedselprogramma’s.

Een deel van de lokale bevolking hopen we tijdens de geplande missie te kunnen meten en waar nodig van een bril op maat te voorzien. Voor de organisatie van deze reis zijn wij wederom op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers! Op het centrum zijn gastenhuisjes beschikbaar waar de vrijwilligers in kunnen verblijven.

Aanmelden

Word je enthousiast van het lezen van deze informatie, kun je tijd vrijmaken en zou je mee willen naar Malawi om je oogheelkundige kennis in te zetten?

Reageer dan zo spoedig mogelijk met een motivatiebrief en meld je aan!