Acht onafhankelijke familiebedrijven richten EyeCare Groep op

Acht onafhankelijke familiebedrijven hebben samen één nieuw bedrijf opgericht: EyeCare Groep. Dit is een nieuw bedrijf bestaande uit 8 high-end retail optiekbedrijven en hoorwinkels met gezamenlijk circa 100 winkels en 600 medewerkers in een groot deel van Nederland. De Groep bestaat uit Bril In Mode, Briljant Groep, City Lens groep, EyeCare, Iris Optiek, Saton Optiek, Van der Leeuw Optiek en Verhoeven groep.

De individuele bedrijven binnen de Groep gaan samenwerken met als doel hun bedrijven verder te professionaliseren en sterker te kunnen groeien. De Groep heeft de ambitie om marktleider te worden in het hogere segment van de Nederlandse optiek- en hoorbranche.  

Het management van de Groep bestaat uit leden van de 8 optiekbedrijven. De eigenaren zijn de 8 optiekbedrijven samen met EMK Capital, die als mede-aandeelhouder de Groep kapitaal en kennis verschaft om hun ambitie te kunnen realiseren. De bedrijven gaan in eerste instantie kennis uitwisselen op het gebied van onder andere inkoop en marketing. Als gevolg van een professionaliseringsslag in de digitale omgeving zal het tevens mogelijk worden om een goede omnichannel strategie te implementeren. Een van de belangrijkste eigenschappen van het bedrijf zijn de hooggekwalificeerde medewerkers. Hierdoor is er een groot aanbod van kennis aanwezig om kwalitatieve oogzorg in combinatie met innovatieve maatwerk brillen(glazen) en contactlenzen te kunnen adviseren aan de consument.