Doe mee aan het Optiekbedrijven onderzoek

Personeelstekort is een probleem waar veel ondernemers mee kampen, zo ook optiek ondernemers. Hierom heeft de SIPO de website werkenindeoptiek.nl gelanceerd met bijbehorende campagnes. Het doel? De instroom van optiek studenten en zij-instromers in de optiekbranche vergroten, zonder winstoogmerk en daarmee geheel in het belang van de optiekondernemer.

De SIPO wil het tekort aanpakken door middel van een aantal belangrijke actiepunten. Hieronder vallen het breed informeren van decanen, scholieren en ouders. Daarnaast ziet de SIPO kansen in het inzetten van zij-instromers/ werkzoekenden. Om deze actiepunten te realiseren heeft de SIPO een aantal campagnes uitgezet.

De SIPO heeft al mooie resultaten geboekt, maar als branche zijn we er nog niet. Daarom vraagt de SIPO optiekondernemers om hun bijdrage te leveren. Hoe? Door onder andere mee te doen aan het Optiekbedrijven onderzoek. Tijdens dit onderzoek worden (anoniem) een aantal vragen gesteld die te maken hebben met jouw behoefte en de zoektocht naar personeel. Als je meedoet aan het onderzoek ontvang je de uitkomsten van het totale onderzoek per mail. Onder de deelnemers verloot de SIPO een aantal taarten voor het hele team.

Wil je meer weten over het werk van de SIPO? Ga dan naar www.werkenindeoptiek.nl. Binnenkort lees je er meer over in Oculus 8.