Bloederige inbraak bij Casper Optometrie Zoetermeer

Bij Casper Optometrie in Zoetermeer kwam dezelfde dief niet één, maar twee keer langs. De eerste keer gooide hij een putdeksel door de ruit, de tweede keer ging hij aan de slag door op zijn gemak de ruit uit te snijden. Eigenaar Casper van Haastrecht liet het er niet bij zitten en maakte een metalen hekwerk.

In de nacht van 4 op 5 juni werd de winkelruit van Casper Optometrie ìngegooid. “Dit bleek net de verkeerde ruit te zijn, de enige die gemakkelijker kon breken”, aldus Casper. De dief wist binnen te komen en nam hier zo’n 36 zonnebrillen mee. “Natuurlijk heeft hij de mooiste en meest kostbare zonnebrillen meegenomen, onder andere van Porsche Design.” De dader wist weg te komen en verdween in de wijk. “Hij ging er echt met 180 kilometer per uur ervandoor. De politie was net 50 seconden te laat, dat zie je ook duidelijk terug op de camerabeelden.” Binnen een dag werd er een nieuwe ruit geplaatst, dit keer een gelaagde ruit.

Helaas was het vijf dagen na de eerste poging toch weer raak. Dezelfde man kwam terug om nog eens 26 zonnebrillen mee te nemen. “Hij heeft de gelaagde ruit gedemonteerd en kapot gesneden. Hij is door een gat van ongeveer 30 bij 40 centimeter gekropen, achteraf wel bizar om te zien. Hij heeft zich daarbij opengehaald waardoor het een bloederig tafereel werd. Zijn DNA is ingeleverd, maar helaas is hij naar aanleiding daarvan nog niet gevonden. Wel zijn er duidelijke beelden van hem, ook de camera’s van mijn overbuurman hebben hem goed vastgelegd. Ik heb daardoor zo’n 35 beelden aan kunnen leveren bij de politie. Ik ga er ook van uit dat het een kwestie van tijd is voor ze de dader hebben gevonden. Iedereen weet hoe hij er uit ziet.”

Naast het plaatsen van nieuwe ruiten, maakte Casper ook een metalen hekwerk samen met twee familieleden. Dit moet extra zekerheid bieden om een nieuwe poging te voorkomen. De zonnebrillencollectie wordt inmiddels aangevuld. Er zijn al een aantal nieuwe zonnebrillen besteld, daarnaast kreeg Casper een aanbod van OWP.

Nogmaals veel sterkte Casper!

Er werd een metalen hekwerk geplaatst om een nieuwe poging tot inbraak te voorkomen.