Bausch + Lomb roept vloeistoffen terug

Bausch + Lomb voert een vrijwillige terugroepactie uit van bepaalde partijen contactlensvloeistof, oogbevochtiger, oogspoeling en bijbehorende private label merken die werden vervaardigd in de fabriek in Milaan. Deze partijen worden teruggeroepen door consumenten, apotheken, oogartsen/opticiens, detailhandelaren, distributeurs en groothandels.

Deze vrijwillige terugroepactie wordt gevoerd in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Rusland/CIS, Hong Kong en China. Deze vrijwillige terugroepactie volgt na een melding over een compliance probleem bij het sterilisatieproces, ontvangen van een externe leverancier in Milaan, Italië. Deze leverancier steriliseert sommige componenten (flessen, pluggen en doppen) van deze producten. Bausch + Lomb is één van de vele bedrijven die door deze situatie wordt getroffen. Hoewel het risico op infectie met deze producten laag is, heeft Bausch + Lomb ervoor gekozen om bepaalde batches van deze producten vrijwillig terug te roepen omdat het bedrijf de conformiteitseisen voor sommige componenten van deze producten niet kan bevestigen. In verband met dit probleem zijn tot op heden geen ernstige bijwerkingen gemeld.

Detailhandelaren, apotheken, oogartsen/opticiens, distributeurs en groothandels die producten rechtstreeks van Bausch + Lomb hebben gekocht, worden gevraagd contact op te nemen met Sedgwick op +44-20-8089-3775 om het ophalen van betrokken producten en een creditnota te regelen. Als de producten niet rechtstreeks van Bausch + Lomb werden gekocht, wordt klanten gevraagd om hun leverancier te contacteren om het product terug te geven en een regeling over terugbetaling te treffen.

Bekijk hier de maatregelen voor de consument en het overzicht van de teruggeroepen producten.

– Advertentie-