ALV 2020 terugblik: succesvolle online editie

Op maandagavond 2 november vond de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de NUVO voor het eerst online plaats. Tijdens de ALV werd onder meer verantwoording afgelegd voor het beleid in het voorafgaande jaar (2019), maar ook werd het jaar 2020 kort besproken.

Het NUVO-bestuur had eerder besloten om de vergadering voor het eerst online te organiseren, dit in verband met de coronamaatregelen. Op deze manier konden alle leden, verdeeld over drie segmenten, hun stem laten horen zonder beperking van het aantal personen dat aanwezig mag zijn. Het aantal deelnemers was hoger dan ooit: 60 personen hebben ingelogd.

Het is natuurlijk een roerig jaar geweest voor de optiek. Omdat de coronacrisis ook voor de NUVO gevolgen heeft, werd dit alvast besproken tijdens de ALV. De uitzending was live vanuit de studio in Nijkerk. Alle deelnemers konden de vergadering gewoon vanuit huis volgen. Aan het woord waren NUVO-voorzitter Rob Tokkie en penningmeester Serge Greving. Voorafgaand aan de ALV konden deelnemers vragen stellen. Er werd onder andere gevraagd over het wel of niet hebben van een cruciaal beroep. Met dit vraagstuk is de NUVO bezig.

De vergadering is probleemloos verlopen en de stemmers waren positief. Tot volgend jaar!