Aandacht voor bijziendheid in ‘Dokters van Morgen’

Aandacht voor bijziendheid in ‘Dokters van Morgen’ – In het televisieprogramma ‘Dokters van Morgen’ werd er aandacht besteed aan bijziendheid. Dit is een steeds groter probleem dat ook op jonge leeftijd voorkomt. Dokters van Morgen deed maandagavond onderzoek naar innovaties in de zorg op het gebied van oogproblemen.

De helft van de twintigers in ons land is bijziend. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 40 jaar geleden, en dit cijfer zal alleen maar stijgen. Als er niets aan gedaan wordt, zal myopie in 2050 de belangrijkste oorzaak van blindheid en slechtziendheid zijn. Dokters van Morgen laat zien dat artsen oogziektes proberen te stoppen met veelbelovende gentherapieën. Presentatrice Antoinette Hertsenberg reist in de uitzending af naar Italië waar ze een stamceltransplantatie hebben ontwikkeld die ervoor zorgt dat een blind oog weer kan zien.

In de aankomende Oculus, die 29 mei verschijnt, besteden we ook aandacht aan dit onderwerp. We vroegen ouders onder andere of ze bekend zijn met de 20-20-2 regel en hoe zij omgaan met de schermtijd van hun kinderen. Benieuwd? Houd de Oculus pagina in de gaten!

De aflevering terugkijken doe je via deze link.