Op zoek naar personeel? Denk out of the box!

‘Waar haal ik in vredesnaam goede medewerkers vandaan?’ Optiekers ondervinden het aan den lijve: het wordt steeds lastiger om aan personeel te komen.

De optiek is niet de enige branche die vist in dezelfde vijver. Ook de scholen merken het: als gevolg van demografische ontwikkelingen melden zich nu al steeds minder leerlingen in de leeftijd van pakweg 16 tot 18 jaar, en het ziet ernaar uit dat dat in de komende jaren wel zo zal blijven. Er zijn gewoon minder jongeren en we moeten concurreren met andere bedrijfstakken die met hetzelfde probleem kampen. Alle reden om ons beste beentje voor te zetten en de USP’s van het werken in de optiek te laten zien. En die zijn er genoeg!

Bewuste keuze
De Nederlandse optiekscholen en de NUVO willen graag meedenken met optiekondernemers en ze helpen bij het vervullen van hun personeelsbehoefte. Hoe? Door optiekleerlingen een stageplek te bieden. Het gaat om gemotiveerde jongeren en herintreders die bewust hebben gekozen voor de optiekopleiding en die het werken in een optiekzaak dus snel zullen oppikken. Natuurlijk duurt het nog even voordat ze als gediplomeerd opticien aan de slag kunnen, maar in die tussentijd heeft u wel alle gelegenheid om uzelf te profileren als een aantrekkelijke werkgever. En er gaat toch niets boven vakmensen die u zelf hebt opgekweekt in uw bedrijfscultuur?

Stageplaatsen
Daarom hebben wij een webpagina gemaakt waarop we een overzicht geven van beschikbare studenten en hun woonplaats. Deze enthousiaste studenten kunnen wij als branche en optiekopleiding behouden voor ons mooie vak. Doet u met ons mee? U vindt de lijst hier.