Inbraak Greving & Greving ‘vergelijkbaar met andere recente inbraken’

We hebben er al vaak voor gewaarschuwd: berg dure brillen ’s nachts op in een kluis! Vorige week werd er ingebroken bij opticien Greving & Greving in Emmen. De dieven sloegen een ruit in, namen tientallen brillen mee en lieten een rotzooi achter. Volgens eigenaar Serge Greving vonden de daders niet de Cartier brillen waar ze naar zochten: deze zaten namelijk veilig in de kluis. Aan Dagblad van het Noorden vertelde hij dat ‘de manier van inbreken vergelijkbaar is met andere recente inbraken bij optiekzaken’. Hij gaat er daarom vanuit dat er sprake is van een dievengilde.

Uiteindelijk gingen de dieven toch niet helemaal met lege handen weg. Ze namen vijftig brillen mee ter waarde van 40 euro per stuk. Deze zijn echter genummerd: bij doorverkoop is te achterhalen waar ze vandaan komen.

De videobeelden kun je hier bekijken.

De NUVO heeft de laatste tijd vaker geschreven over Cartier-diefstallen. De meest recente inbraak was in Vlaardingen. Bij Meer Optiek werden brillen van Cartier gestolen- van tevoren had de eigenaar deze op social media geplaatst. Lees hier nog eens de tips van NUVO-directeur Bas de Nes door.