Opticiens doneren vuurwerkbrillen

Opticiens doneren massaal vuurwerkbrillen aan ziekenhuizen. In tijden van nood leer je je vrienden kennen. Het coronavirus zorgt naast een hoop ellende ook voor een golf van solidariteit en creativiteit. Ook optiekers laten zich van hun beste kant zien.

Zorgverleners staan te springen om beschermende hulpmiddelen. Optiekondernemers in het hele land mobiliseren massaal hun collega’s en leveranciers en roepen op om zoveel mogelijk hulpmiddelen ter beschikking te stellen. Op Facebookberichten van collega’s als Jos Schut en René van Bakel werd massaal gereageerd en er volgden er al snel meer. Zij riepen opticiens op hun vuurwerkbrillen en andere veiligheidsbrillen te doneren aan een ziekenhuis of andere zorginstelling in de buurt. Het resultaat? Heel veel beschermbrillen, vuurwerkbrillen en zelfs mondkapjes vinden bliksemsnel hun weg naar de plek waar ze nu het hardste nodig zijn. Hartverwarmend, applaus!

opticiens doneren vuurwerkbrillen

Opticiens doneren massaal
Een van die vele creatieve optiekondernemers is NUVO-lid Eric van der Goot, eigenaar van Van der Goot Opticiens in Nijkerk en daarnaast voorzitter van inkooporganisatie Het Centrop. Eric had in zijn magazijn nog een voorraadje vuurwerkbrillen liggen en besloot alvast een voorschot te nemen op een mogelijk vuurwerkverbod voor particulieren. “Het waren er zo’n 120, zowel in grote als in kleine maten”, vertelt Eric. “Een Centrop-bestuurslid attendeerde me erop dat beschermende brillen hartstikke welkom zijn in zorginstellingen. Vuurwerkbrillen zijn misschien niet perfect, maar wel goed bruikbaar. Daarop heb ik een vriendin van me gebeld. Zij werkt als arts op de Spoedeisende Hulp bij ziekenhuis Sint-Jansdal in Harderwijk. Nou, maar wat graag, zei ze!” Eric bracht de brillen bij de arts thuis. “Leuk om te melden: naar aanleiding van deze actie bracht collega Specsavers Nijkerk ook hun voorraad vandaag bij mij langs. Ook die brillen gaan vanavond nog richting Harderwijk!”

Ook doneren?
Heb je zelf nog vuurwerkbrillen of veiligheidsbrillen (of wie weet wel mondkapjes?) over? Neem dan contact op met een zorginstelling in je buurt! Ze zijn er meer dan blij mee. En… wij vinden het ook leuk om te horen wat en waar je hebt gedoneerd via info@nuvo.nl.

Meer lezen over de gevolgen van het coronavirus in de optiekbranche:

Klik hier om het oogmeetprotocol te bekijken dat de NUVO op 16 maart 2020 aan leden ter beschikking heeft gesteld.
Klik hier om meer te lezen over het informatiepakket dat de NUVO heeft samengesteld rondom corona.
Klik hier om meer te lezen over Optiekondernemers en corona: FAQ