NUVO heeft nieuwe bestuursleden en voorzitter

Rob Tokkie wordt vanaf 1 december de nieuwe voorzitter van de NUVO. De Algemene Ledenvergadering van de NUVO koos unaniem voor Tokkie als opvolger van Marc Asselbergs, wiens termijn op 1 december afloopt. Asselbergs had al laten weten zich niet voor een volgende termijn kandidaat te stellen.

Rob Tokkie (47) is directeur van Eyecare. Het optiekbedrijf met hoofdkantoor in Heemskerk telt 32 vestigingen. Tokkie was al acht jaar lid van het NUVO-bestuur. Sinds november 2015 bekleedde hij de functie van penningmeester.

Erelid
Marc Asselbergs was ruim 18 jaar actief in het bestuur van de NUVO, waarvan 11 jaar als voorzitter. Tijdens de ALV werd Asselbergs met unanieme stemmen benoemd tot erelid van de NUVO.

Andere mutaties
Ook NUVO-bestuurslid Stan Hillenaar heeft te kennen gegeven zich niet langer kandidaat te stellen voor een bestuursfunctie. Naast optiekondernemer is Hillenaar ook fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van zijn woonplaats Doesburg. Daarmee is zijn tijd ruimschoots gevuld.

Door deze en eerdere wisselingen van de wacht waren in het NUVO-bestuur drie vacatures ontstaan. Per 1 december 2018 worden die opgevuld door Norbert Hofstede (Hofstede Optiek, Den Haag), Pieter Vloet (Briljant Optiek, Boxmeer) en Serge Greving (Greving & Greving Opticiens, Beilen).