Eyecentre Zien en Horen is beste praktijkopleider 2019 van provincie Limburg

Eyecentre Zien en Horen uit Maasbracht is in de sector specialistisch vakmanschap de beste praktijkopleider voor mbo-studenten van de provincie Limburg. 31 juli kwam een medewerker van SBB persoonlijk de prijs overhandigen. NUVO sprak met eigenaar Luc Uijen over deze mooie prijs.

Als onderdeel van de landelijke verkiezing roept SBB jaarlijks per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uit. Met de verkiezing vragen het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en SBB aandacht voor de 250.000 leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. De bedrijven nemen met hun stageplekken en leerbanen gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Bij Eyecentre Zien en Horen leren studenten de diverse praktische en sociale vaardigheden binnen het vak. Luc Uijen is blij verrast met de prijs: “We leiden al sinds 1998 mbo-studenten op. We vinden het erg belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat onze gasten/klanten dan verzekerd zijn van blijvende hoogwaardige oogzorg en hoorzorg”.

Maandag 18 november 2019 worden de landelijke winnaars bekend gemaakt. Of Eyecentre Zien en Horen landelijke winnaar wordt of niet, Luc Uijen is hoe dan ook trots als een pauw op zijn hele team. Uijen: “Leuk detail vind ik zelf dat we landelijk de enige opticien zijn die deze verkiezing gewonnen heeft. In de andere provincies zijn de prijzen gevallen bij andere branches zoals tandtechniek, orthopedisch schoenmaker en keramiek bewerken.”

Ook erkend leerbedrijf worden?

Tijdens een mbo-opleiding volgen de studenten een praktijkgedeelte. Dit gedeelte volgen ze bij een door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend leerbedrijf. Bij een erkend leerbedrijf kunnen studenten terecht voor een stage of leerbaan van goede kwaliteit. De erkend leerbedrijven leveren een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. Studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan en bedrijven beschikken over de vakmensen die ze nodig hebben.

Via de website van SBB kunt u de accreditatie als erkend leerbedrijf gemakkelijk aanvragen. Na het invullen van een korte vragenlijst kunt u uw aanvraag indienen. Binnen tien werkdagen neemt een adviseur praktijkleren contact met u op, om de aanvraag te bespreken.

Kijk voor meer informatie en om de aanvraag in te dienen op www.s-bb.nl.