Wat is het beste leerbedrijf van 2023?

De SBB kiest jaarlijks het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland. Welk erkend leerbedrijf heeft het leren in de praktijk zo goed voor elkaar dat het de titel beste leerbedrijf verdient? En voor welke praktijkopleider is het beste uit studenten halen dagelijkse kost?

Uit maar liefst ruim 1100 voordrachten kwamen 168 genomineerden. De optiek valt onder de sector Specialistisch Vakmanschap, samen met bijvoorbeeld juweliers, hoorwinkels en hoedenmakers. In de sector Specialistisch Vakmanschap zijn tien genomineerde bedrijven. Van de tien bedrijven zijn maar liefst vier optiekwinkels, waaronder drie NUVO leden; Optiek Verhoeven, Kempkes Optiek en Eyewish Opticiens. Ook in de lijst van genomineerde praktijkopleiders vinden we vier opticiens, waaronder twee NUVO leden. Kortom, de optiek is flink vertegenwoordigd tijdens deze verkiezing!

Op 15 mei 2023 vindt het Ambassadeursgala plaats waar de winnaars bekend worden gemaakt. De winnaars staan vervolgens een jaar lang in de schijnwerper, een hele eer!

Voor meer informatie en de complete lijst van genomineerden, zie: Beste leerbedrijf en praktijkopleider van Nederland | SBB