Subsidieregeling STAP-budget ook te gebruiken voor opleiding contactlensspecialist

Heb je een werknemer die de opleiding gaat doen voor contactlensspecialist, dan kan diegene daar mogelijk subsidie voor krijgen. Jouw werknemer kan het STAP-budget aanvragen via Stapuwv.nl. Dit kan per persoon één keer per jaar. Het STAP-budget staat voor stimulering arbeidsmarktpositie en komt in de plaats van de fiscale aftrek scholingskosten. 

Er zijn wel een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld dat de werknemer 18 jaar of ouder is en nog geen  AOW ontvangt. Ook moet de training, cursus of opleiding die de werknemer wil volgen in het STAP-scholingsregister staan. De meeste optiekscholen zullen de opleiding voor contactlensspecialist aanmelden voor het STAP-scholingsregister. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. UWV beheert de aanvragen en voert deze uit. Er zijn verschillende tranches waarin het budget beschikbaar komt, zie STAP-budget | UWV | Particulieren

Informeer bij de opleiding of zij geregistreerd staan in de STAP-scholingsregister of wanneer dat gerealiseerd gaat worden. Uit de eerste tranche, die per 1 maart beschikbaar was, bleek dat binnen 2-3 dagen het budget op was. Wees er snel bij want op=op.